Althea is een verborgen juweel in het hart van de wijngaarden in Conegliano Valdobbiadene.Met een lange familietraditie in de wijnindustrie besloot Marika Drusian in 2003 haar eigen wijnreis te beginnen. Ze kocht de eerste wijnstokken op het landgoed "Ru de Confin", dicht bij de stad Vittorio Veneto. Hier begon ze helemaal opnieuw, eerst alles rooien en dan weer aanplanten van de wijnstokken. In 2006 produceerde ze de eerste vintage van haar Prosecco Superiore Althea.Tegenwoordig bezit Marika 13 hectare wijngaarden met Glera-druiven (ook wel prosecco-druiven genoemd), met aandacht voor kwaliteit, liefde voor het vak en het beoefenen van duurzame wijnbouw groeien de druiven aan haar wijnranken. Met oog voor details, typerend voor het vrouwelijk management, onderscheidend Althea zich al van de andere prosecco wijnen. Elk onderdeel in het gehele proces wordt nauwkeurig uitgevoerd, van de wijnstok tot de kurk op de laatste fles.Kwaliteit en elegantie vormen een onverbrekelijke combinatie die Althea-wijnen op de Italiaanse en internationale markt onderscheid.Deze Spumante Rosé Extra Dry Rosaperla is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven.Eind september, begin okotober worden de druiven handmatig geplukt in het oostelijke deel van Veneto.De Spumante Rosaperla wordt het beste geserveerd bij een temperatuur van 5-7 ° C in een klein tulpvormig glas (of een flute).Prachtig roze kleur, in de geur tonen van rood fruit en de smaak is complex en verfrissend.Ideaal bij visgerechten, vooral schaaldieren en bij wit vlees.