Druif: Aglianico100%
Kleur: Robijnrood
Neus: Rijp fruit, bessen, vanille en andere specerijen
Smaak: Fruit, bessen, vanille en andere specerijen
Wijn-Spijs: gegratineerde gevulde champignons of broodballetjes. Ideaal bij hoofdgerechten van vlees, gebraad, kip aan het spit of lamsvlees en wild. Het kan ook worden geserveerd om bij oude kazen te passen.
Temperatuur: Serveren bij 16-18 °C
Aglianico IGT Puglia is een biologische rode wijn die uitsluitend wordt gemaakt van Aglianico-druiven. Het valt op door zijn fascinerende aroma en door zijn smaak die verband houdt met de wijntraditie. Het wordt gekenmerkt door zijn robijnrode kleur. De aroma's zijn intens en complex van rijp fruit, bessen, vanille en andere specerijen. In de mond is het zacht, warm en vol. Aglianico IGT Puglia behoudt de juiste frisheid en elegante tannines, eigenaardigheden die het tot een uitgebalanceerde wijn met veel karakter maken.
Aglianico IGT Puglia wordt gekenmerkt door een heerlijke eerste frisheid die goed past bij traditionele Apulische gerechten zoals gegratineerde gevulde champignons of broodballetjes. Ideaal bij hoofdgerechten van vlees, gebraad, kip aan het spit of lamsvlees en wild. Het kan ook worden geserveerd om bij oude kazen te passen.
Aglianico IGT Puglia is een pure biologische Aglianico rode wijn. Medio oktober, wanneer ze meestal de ideale rijpheid bereiken, worden de druiven geoogst en onmiddellijk naar de kelder gebracht , waar ze onmiddellijk worden ontsteeld en geperst. Maceratie vindt plaats in roestvrijstalen vaten gedurende 14 dagen met frequente traditionele herschikking en delestage. De most fermenteert bij een gecontroleerde temperatuur van 28°. Na de alcoholische gisting ondergaat de wijn malolactische gisting in stalen silo's, waarna hij na 6 maanden wordt gedecanteerd in grote vaten van 30 hl gedurende 12 maanden.
Aglianico is een zeer bekende wijnstok in Zuid-Italië. De oorsprong is niet zeker en is gehuld in legendes. De meest erkende theorieën zijn van mening dat de oorsprong van de naam kan verwijzen naar de naam "Hellenico", wat een Griekse oorsprong van de wijnstok suggereert. Van Aglianico krijgen we tannine, suikerachtige, zeer zure en gestructureerde wijnen die een lange verfijning moeten ondergaan om een ??elegante smaak te verkrijgen.
Aglianico IGT Puglia wordt gekenmerkt door een heerlijke eerste frisheid die goed past bij traditionele Apulische gerechten zoals gegratineerde gevulde champignons of broodballetjes. Ideaal bij hoofdgerechten van vlees, gebraad, kip aan het spit of lamsvlees en wild. Het kan ook worden geserveerd om bij oude kazen te passen.