Druif: Nero di Troia100%Kleur: Robijnrood met violette tintenNeus: Elegant en intens met rijp fruit, kruiden en licht geroosterdSmaak: zacht fruit, bessen, vanille Wijn-Spijs: Geroosterd varkensvlees met lokale kruiden, lamsgerechten, oude kazen en lampascioni, gebakken haasTemperatuur: Serveren bij 16-18 °CNero di Troia IGT Puglia is een biologische rode wijn verkregen uit pure Nero di Troia druiven. Het wordt gekenmerkt door veel lengte, elegant en persistent. Nero di Troia is opmerkelijk typerend en expressief voor het gebied en valt op door zijn robijnrode kleur met violette tinten. Het boeket is elegant en intens met rijp fruit, kruiden en licht geroosterd. In de mond is hij zacht met de juiste frisheid en tannines.Nero di Troia IGT Puglia is een wijn met een belangrijke smaak. Hij past heel goed bij gerechten met een intense smaak, zoals voorgerechten met truffels of bij roodvleessauzen. Ideaal bij hartige hoofdgerechten zoals geroosterd varkensvlees met lokale kruiden, lamsgerechten, oude kazen en lampascioni, gebakken haas.Nero di Troia IGT Puglia is een biologische wijn die alleen wordt gemaakt met Nero di Troia-druiven. De handmatige oogst vindt plaats in de tweede week van oktober en na het pletten en ontstelen macereert de most gedurende 15-20 dagen in stalen vaten. De gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 25°. Zodra de gisting is voltooid, gaat de wijn over in grote vaten van 30 hl, waar hij 24 maanden rijpt. Finish de verfijning voor nog eens 12 maanden in de fles.Nero di Troia IGT Puglia is een product dat een typische uitdrukking is van het territorium waarin het is geboren en behoort tot de meest geteelde variëteiten in Puglia. Het meest verbouwde gebied is Daunia, het zogenaamde territorium dat de provincie Foggia en het gebied ten noorden van de provincie Bari omvat.Er wordt gezegd dat deze wijnstok een zeer oude oorsprong heeft die zelfs teruggaat tot Diomedes, een held van de Trojaanse oorlog, die Puglia deze wijnstok binnenbracht. Dit is echter niet de enige versie van de geboorte van deze wijnstok: er wordt ook gedacht dat de oorsprong ook afkomstig zou kunnen zijn van de nabijgelegen Albanese kusten, precies van het kleine dorpje Cruja, dat in de volksmond Troia heette.De wijnstok Nero di Troia staat altijd bekend om zijn hoge aanwezigheid van tannines. Precies om deze reden werd deze wijn tot tien jaar geleden gebruikt om melanges te maken. Nero di Troia stond onlangs in het middelpunt van een culturele en smaakverbetering die zijn elegantie en delicatesse heeft bevorderd.Nero di Troia ontving de gouden medaille van de internationale Bioweinpreis- prijs , de wedstrijd voor kwaliteitswijnen verkregen uit druiven die zijn geteeld met biologische methoden die zijn goedgekeurd door de EU met PAR-evaluatiemethode.