De leeuw van San Marco op de etiketten verraadt de Venetiaanse afkomst van de Fuligni-familie. In 1923 werd het wijndomein opgericht in Villa Medici, een 16de-eeuws landgoed in Montalcino, waar vandaag nog steeds wijnen rijpen in de ondergrondse kelders. Van de 11 hectare wijngaard is momenteel 9 hectare beplant met Montalcino's eigen sangiovese, de sangiovese grosso (brunello), en de overige 2 hectare heeft merlot zich toegeëigend. De DOCG Brunello di Montalcino rijpt drie jaar op foeders en vaten van Franse en Sloveense eik. De elegante en complexe riserva wordt uitsluitend in grote jaren gemaakt en krijgt een extra jaartje vatrijping.De Brunello di Montalcino heeft een granaatrode kleur. De complexe neus wordt gedomineerd door aroma's van rode en zwarte bessen, frambozen en een minerale toets. Volle smaak met fijne doch zeer aanwezig tannines. Nu nog zeer geconcentreerd en strak maar met een grote toekomst.Wijn spijs: rood vlees, gegrild of geroosterd, zonder saus / rood vlees met saus / lams- en schapenvlees / pluimwildVinificatie: temperatuur gecontroleerde fermentatie/maceratie gedurende 25 tot 30 dagen, nadien rijpt de helft in Franse barriques (50% nieuw, 50% 2de gebruik) en de andere helft in middelgrote tonnen, de wijn blijft nog eens minstens 6 maanden op fles vooraleer gecommercialiseerd te worden Opvoeding: De wijn rijpt eerst 6 maanden in Franse barriques (50% nieuw, 50% 2de gebruik) en daarna nog 42 maanden in grotere tonnen en ten slotte nog circa een 6-tal maanden in de fles. Ten vroegste gecommercialiseerd op 1 januari vanaf het 5e jaar na de oogst. ReviewsWine Enthusiast: 98 puntenDoctor Wine: 97 puntenFalstaff: 97 puntenDecanter: 96 puntenWine Spectator: 95 puntenRobert Parker (Wine Advocate): 95 puntenJames Suckling: 94 puntenVinous: 93 puntenJancis Robinson: 17++ puntenWein-Plus: 93 punten