De wijnmakerij Jaume Serra is opgericht in 1943 door Don Jaume Serra Güell en in 1984 is deze verplaatst naar Vilanova i la Geltru. In 1997 kocht Don Jose Garcia Carrion de wijnmakerij en startte het project "Vinos de Familia Garcia Carrion", die de verschillende Spaanse appelaties beheerst (Jumilla, Mancha, Rioja, Riberadel Duero, ect.). Jaume Serra is omringd door een 125 hectare grote wijngaard met diverse druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo en Chardonnay.Cava heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot een serieus en betaalbaar alternatief voor Champagne. In 1872 produceerde de Spanjaard José Raventos de eerste fles cava. Hij had gezien hoe de Champagne in heel Europa rijkelijk vloeide en besloot om dit succes in Spanje te evenaren. Omdat de naam Champagne niet aan deze wijn toegekend mocht worden kreeg deze zijn eigen identiteit; Cava. Cava was een van de eerste niet Franse mousserende wijnen en is nog steeds een wereldwijd succes!De wijnen worden op dezelfde manier gemaakt, met een tweede gisting op fles, om hun bijzondere belletjes te krijgen. Voor deze wijnen worden als regel lokale druiven gebruikt, omdat deze de mooie zuren hebben die nodig zijn voor mousserende wijn: macabeo, parellada en xarel.lo. Dit trio druiven is ook gebruikt voor het maken van deze wijn. Na de tweede gisting op fles blijft hij minimaal 12 maanden rusten in de kelders op een temperatuur van 16 graden. Hij is dan klaar om de kelder te verlaten. Na het toevoegen van een kleine suikerdosage is deze Brut klaar om genoten te worden, als een verfijnde belletjeswijn. Mooi bleekgeel van kleur. Dit is een cava met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. Aangenaam wit fruit, met citrus en appel. Heerlijk verfrissend, mooie mousserende wijn.Proost!