Vinificatie Na het maken van de basiswijn volgt -na toevoegen van suiker en gist- de tweede gisting op fles; daarna rijpt de wijnminimaal twaalf maanden op fles in de kelder. Wijnomschrijving Mooi bleekgeel van kleur. Dit is een cava met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. Aangenaam wit fruit, met citrus en appel. Heerlijk verfrissend, mooie mousserende wijn.Achtergondinformatie Cava heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot een serieus en betaalbaar alternatief voor Champagne. De wijnen worden op dezelfde manier gemaakt, met een tweede gisting op fles, om hun bijzondere belletjes te krijgen. Voor deze wijnen worden als regel lokale druiven gebruikt, omdat deze de mooie zuren hebben die nodig zijn voormousserende wijn: macabeo, parellada en xarel.lo. Dit trio druiven is ook gebruikt voor het maken van deze wijn. Na de tweede gisting op fles blijft hij minimaal 12 maanden rusten in de kelders op een temperatuur van 16 graden. Hij is dan klaar om de kelder te verlaten. Na het toevoegen van een kleine suikerdosage is deze Brut klaar om genoten te worden, als een verfijnde belletjeswijn.Wijn/Spijs Heerlijk bij gerookte vis. Bijvoorbeeld makreelsalade met appel en kappertjes op toast.Serveertemperatuur 6-8 graden