VinificatieNa het maken van de basiswijn volgt -na toevoegen van suiker en gist- de tweede gisting op fles; daarna rijpt de wijnin de kelder minimaal achttien maanden op fles.Wijnomschrijving Heerlijk verleidelijke mousserende wijn. Lichtgeel van kleur. In de geur citrus en appel, lekker open en aromatisch. Desmaak is aantrekkelijk, met rijp wit fruit, zacht en fris, heerlijk bloemig en spannend. Fijne bubbels, met een afgeronde en zachte finale, met een licht zoetje, maar niet té zoet.Achtergondinformatie Cava heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot een serieus en betaalbaar alternatief voor Champagne. De wijnen worden op dezelfde manier gemaakt, met een tweede gisting op fles, om hun bijzondere belletjes te krijgen. Voor deze wijnen worden als regel lokale druiven gebruikt, omdat deze de mooie zuren hebben die nodig zijn voormousserende wijn: macabeo, parellada en xarel.lo. Dit trio druiven is ook gebruikt voor deze wijn. Na de tweede gisting op fles blijft hij minimaal 12 maanden rusten in de kelders op een temperatuur van 16 graden. Hij is dan klaar om de kelder te verlaten. Na het toevoegen van een wat hogere suikerdosage is deze Semi Seco klaar om genoten te worden, als een verleidelijke belletjeswijn.Wijn/SpijsHeerlijk bij gerookte vis, gebakken witvis, zoals tong picasso, of schaal- en schelpdieren.Serveertemperatuur 6-8 graden