Druif: 75% merlot, 25% cabernet francNeus: Zacht, rood fruit, klei en vleugje vanilleSmaak: Zacht en subtiel van smaak. Heerlijk rood fruit, mineraal en vleugje hout.Wijn-Spijs: Runderribbetjes, teak, gegrilde vis, filet mignon, toetje met rode bessen, of gewoon met een goed boek, mooi stuk muziek, leuke film... Temperatuur: Serveren bij 18-20 °CDeze wijn is een blend van 2 druivensoorten die Cabernet franc en de Merlot.In de mond is deze wijn rood. een wijn krachtig met een mooi evenwicht tussen zuurgraad en tannines.Deze wijn gaat over het algemeen goed samen met gevogelte of beef.De Chateau Ambe Tour Pourret Saint-Émilion Grand Cru van de Wijnmakerij Famille Lannoye. staat in de top 5 van wijnen van Saint-Émilion Grand Cru..Château Ambé Tour Pourret, SAINT-EMILION GRAND CRUDit Château heeft zijn AOC Saint-Émilion Grand Cru, verworven in 2007, ligt aan de ingang van het middeleeuwse stadje Saint-Émilion. Onze ambitie is om een wijn van zeer hoge kwaliteit te maken dankzij zijn "oude zand op klei" bodem. Een typische bodem die het mogelijk maakt wijnen te produceren met zeer fijne tannines en een fluweelzachte mond ! Om het terroir verder te versterken en te behouden, hebben we gekozen voor de biologische weg. Onze eerste gelabelde vintage zal de vintage van 2015 zijn.Productie - 25.000 flessenVinificatie - Elk perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd om de kenmerken van het terroir te respecteren. Na de alcoholische gisting voeren we een maceratie na de gisting uit bij 28°C, gedurende een periode van ongeveer 15 dagen, om het fruit te extraheren en een wijn te verkrijgen met een goede structuur en met behoud van rondheid. Na de malolactische gisting rijpt de wijn 18 maanden in vaten.Elevage - 60% in nieuwe vaten gedurende 18 maanden en 40% in vaten van één wijn gedurende 18 maandenHet Château Ambe Tour Pourret ligt aan de oorspronkelijke weg die Saint-Émilon met Coutras verbond. Deze weg werd gebruikt door Lodewijk XIII aan het einde van de Honderdjarige Oorlog om de Fransen tegen de Britten te verzetten.Het eerste overblijfsel van het kasteel dateert uit 1811. Op dat moment bestond er nog maar een klein deel van het gebouw en de emblematische rondleiding werd voltooid in 1845. Het werd tijdens de middeleeuwen gebruikt om de arbeiders in de gaten te houden. Het kasteel zoals het er nu uitziet, werd gerealiseerd in 1925. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het pand gevorderd door Duitsers die een deel van het kasteel bezetten.Het landgoed Ambe Tour Pourret bestaat nu uit 5 hectare wijnstokken, die worden omringd door het Château, een vatenkelder en een vatruimte. De wijngaard heeft twee hoofddruiven: de Merlot en de Cabernet Franc en het terroir is oud zand op klei. Het Château wordt bedreven in biologische landbouw voor een hoger respect voor zijn terroir en het milieu. In 2015 hebben we de biologische certificering behaald.