Druif: 70% merlot met 25% cabernet franc en 5% cabernet sauvignonNeus: Delicieus rijp, fijne fruitaroma's.Smaak: Zeer verfijnd, delicieus en mineraal tegelijk, zonder overdreven bombastisch te zijn.Wijn-Spijs: Een betere wijn voor iedere dag ook lekker bij de meeste veleesgerechten, of gewoon met een goed boek, mooi stuk muziek, leuke film... Temperatuur: Serveren bij 18-20 °CDeze cru geniet van een magnifiek kalkterroir dat de stijl van de wijn zeer sterk bepaalt: het sap is zeer verfijnd, delicieus en mineraal tegelijk, zonder overdreven bombastisch te zijn. Wel veel fruitplezier, zeer delicieus en krokant, een stijl waar ik veel van houd, omwille van de combinatie concentratie en finesse van het fruit.Saint Emilion Grand Cru ClasséCh. Berliquet is een kleine Grand Cru Classé van 9ha, zuidelijk gelegen naast de Premier Grand Cru Classés Ch. Bel Air Monange en Ch. Canon. Het terroir is top met een klei-kalk samenstelling op een ondergrond van kalk. Na lange tijd gevinifieerd te zijn door Nicolas Thienpont en Stéphane Derenoncourt, kwam hieraan een eind in december 2017 toen de familie Wertheimer (van modehuis Chanel en tevens eigenaars van Ch. rauzan Ségla en de buur Ch. Canon) het eigendom kochten. Vandaag zijn het directeur John Kolasa en zijn team die er de wijn vinifiëren op dezelfde minutieuze wijze als bij hun eigen Ch. Canon dat er vlak naast ligt. De laatste jaren is de kwaliteit nog beter en intenser dan voorheen.Deze Grand Cru Classé uit Saint-Émilion wordt gemaakt van druivenstokken met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. Ze staan aangeplant op een kalkrijke bodem. Château Berliquet is een blend van 70% merlot met 25% cabernet franc en 5% cabernet sauvignon. De wijn rijpt 12 tot 16 maanden op eikenhouten vaten. Je proeft bramen, zwarte kersen, drop en mineraliteit. Een heerlijke wijn om te schenken bij stoofgerechten, lamsschouder of gegrild rood vlees. Ook heerlijk bij paddenstoelenrisotto of oude kaas.