Druif: 72% Cabernet sauvigon 14% Merlot 7% Cabernet franc 7% Petit verdot
Kleur: Zeer intens purper.
Neus: Heel expressieve neus met mooie korf rijp fruit en kruiden.
Mond: "Hier geen goeroes en geen consultants", aldus Lucien Guillemet, die op een
klassieke manier hier een zeer krachtige Margaux heeft gevinifeerd. De
structuur, wordt rijkelijk gevuld door een opeenvolging van heerlijke
fruitsmaken, wat kruiden en goed gedoseerd hout. Dit is een zeer grote wijn
met ras en kracht en zeer fijne tannines. Ook de finale blijft hangen en de
opeenvolging van fruitsmaken blijft doorgaan in de heerlijke afdronk.
Zacht en rond, mooi gestructureerd en verfijnd.
Wijn-Spijs: BBQ, Lamsvlees, Pasta met tomatensaus, Risotto, Rundvlees, Stoofvlees, Tapas, Varkensvlees, Eendenborst. Maar ook heerlijk genieten bij een goed boek/gesprek/film...
Temperatuur: Serveren bij 16-18 °C
Ch. Boyd Cantenac heeft een ongelofelijk en zeldzaam hoog percentage cabernets, wat de wijn een zeer mooie structuur, elegantie, finesse en fruitigheid geeft. Zijn smaak is dermate zacht en rond, mooi gestructureerd en verfijnd, het is nu al een plezier om deze wijn te drinken. Lucien Guillemet geeft ons mee dat de cabernets op een terroir van Graves zeer elegante wijnen geven met veel finesse en een goed evenwicht. In hun jeugd zijn ze nog rechtlijnig en lang, maar na enkele jaren rust, ontwikkelen ze zich tot iets groot
3ième Grand Cru Classé
Ch. Boyd Cantenac is, met zijn 18ha op het plateau van Cantenac, één van de kleinste cru classés uit de Médoc. Ooit maakte Boyd Cantenac deel uit van de wijngaard van het Ch. Cantenac Brown. Vandaag is het de familie Guillemet de er eigenaar is (net als Ch. Pouget, dat er vlak naast ligt). De stijl is toch anders.
Ch. Pouget is ronder en zachter, Ch. Boyd Cantenac is krachtiger en intenser. Lucien Guillemet leerde de kneepjes van het wijnmakersvak bij Ch. Giscours. Er worden maar 5800 kisten per jaar gemaakt