Druif: Merlot, Cabernet-Sauvignon, Cabernet-FrancNeus: Zacht, aards, rood en donkerrood fruit, klei en vleugje vanilleSmaak: Zacht en subtiel van smaak, subtiel. Heerlijk rood fruit, mineraal en vleugje hout.Wijn-Spijs: Perfect te combineren met gegrild rood vlees, eendenborst, lamskoteletjes, en gerijpte kazen. Ook heerlijk bij een boeuf bourguignon of een truffelrisotto. Maar ook heerlijk met een goed boek, stuk muziek of leuke film.Temperatuur: Serveren bij 18-20 °CClos le Bregnet ligt in het plaatsje Saint Sulpice de Faleyrens net ten zuidwesten van het bekende Saint Emilion aan de Dordogne. De wijngaarden bestaan uit een mix van klei-, zandgrond en kalksteen en zijn beplant met Merlot, Cabernet-Franc en Cabernet-Sauvignon. Deze wijn heeft bij Wijnhandel van Iersel in Waspik een "Grand Cru" behandeling ondergaan en hierdoor een uniek karakter gekrgen. Al sinds 1928 worden er bij ons wijnen opgevoegd in eikenvaten. Het is een specialiteit geworden.Door de membraanfunctie van het hout ontstaat er een wisselwerking tussen zuurstof en wijn (micro-oxidatie), waardoor de koppige tannines van de jonge wijn op traditionele wijze worden afgebrokoen. Onze bottelingen krijgen hierdoor een uniek karakter en worden steeds meer gewaardeerd.In onze kelders heeft deze wijn acht maanden op eikenhouten vaten gelagerd alvorens deze is afgevuld op fles. De dieprode kleur verraad een geconcentreerde wijn. De smaak is krachtig, durend en doet denken aan kersen en is heerlijk in balans. Deze wijn is nu al op dronk, maar heeft zeker een bewaarpotentioeel van 5 tot 10 jaar, waarbij hij nog complexer en zachter zal worden.