Druif: Cabernet Sauvignon 58 %, Merlot 39 % en Petit Verdot 3%
Neus: fris genuanceerd bouquet vol met fijne geur tonen
Smaak: stevig en vol zonder overdadig te zijn
Wijn-Spijs: Deze wijn dient op kamertemperatuur gedronken te worden en is een uitstekend begeleider van rood vlees, eendenborst, en een mooi kaasplateau met een paar harde kaassoorten. Perfect genietbaar op zich bij een goed boek/gesprek/film...
Temperatuur: Serveren bij 18 °C
De wijnen van Château Croizet-Bages; zonnig en genereus. Pauillac in Hart en Ziel.
Om de meest delicate melanges te perfectioneren, geeft de Merlot -relatief vroeg geoogst- rondheid aan de grote wijn. Tonen van gekonfijte kers drukken alle puurheid uit van een knapperige en charmante vrucht. De Petit Verdot, aanwezig in een kleine hoeveelheid, geeft al zijn kleurrijke passie aan de wijn. Cabernet Sauvignon, de ruggengraat van een geweldige wijn, brengt een langdurige aromatische kracht die zich na een paar jaar rijping zal openbaren. Met tonen van zwart fruit en ceder onthult de tanninestructuur vetheid, volheid en vrijgevigheid.
Gerijpt gedurende 12 tot 14 maanden in Franse eikenhouten vaten, de wijnen zijn fijn en hebben een fluweelzach
Deze cinqième cru van ongeveer 27 ha, heeft een magnifieke terroir naast Ch Lynch Bages op het plateau van Bages. Hij behoort toe aan de familie Quié, en actueel zijn het Jean-Philippe en zus Françoise Quié die zich inzetten om de kwaliteit, die in het verleden soms maar middelmatig was, naar de rang van zijn appelatie en klassement te brengen. De laatste jaren maakt de cru grote progressie in kwaliteit en in 2016 is hij uw aandacht zeker waard.
WIJNGAARD
Productiegebied: 27 hectare
Productiegebied: Plateau de Bages in Pauillac
Bodem: Diep grind, grindachtig zand
Gemiddelde leeftijd van de wijngaard: 35 jaar
Dichtheid: 8.500 wijnstokken per hectare
Gemiddelde opbrengst: 45 hectoliter per hectare
Druivenrassen: 58% Cabernet-Sauvignon – 39% merlot – 3% petit verdotte textuur. Rijk, diep, elegant, door de tijd heen, Château Croizet-Bages opent aromatische horizonten van pruimen, cacao, kruiden en leer.
CULTUUR
Grondwerk of grasland. Poussard maat. Handmatig plukken en herpositioneren van bossen. Bladstrippen voor de oogst.
VINIFICATIE- KWEEK
Roestvrijstalen vat. Tanks van 12 hl tot 150 hl om de perceelselectie te optimaliseren.
Gisting: temperaturen van 26 tot 28°C; 2 tot 3 keer overpompen per dag.
Malolactische gisting: in vaten en vaten.
12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten.
PRODUCTIE
Ongeveer 70.000 flessen