Druif: 40% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot en 10% Cabernet FrancNeus: Rijk aan rijp zwart en rood fruit.Smaak: Hinten van rood fruit, chocola, hazelnoten en een zachte tannine.Wijn-Spijs: Een wijn om van te genieten bij rijke vleesgerechten zoals everzwijn, hert en andere feestelijke vleesmaaltijden. Deze Haut Médoc is een garantie op gezelligheid tijdens kille herfst- en winteravonden. Perfect genietbaar op zich bij een goed boek/gesprek/film...Temperatuur: Serveren bij 18 °CVerwacht een "medium stevige" rode wijn met hinten van rood fruit, chocola, hazelnoten en een zachte tannine.In de Haut Médoc ligt het dorp Cussac-Fort-Médoc gesandwiched tussen Margaux en de Saint Julien. Hier vinden we het Château du Moulin Rouge, een landgoed met de Cru Bourgeois Superieur classificatie. Er wordt al 13 generaties lang wijn geproduceerd.Lucie en GeoffreyChâteau du Moulin Rouge - al 13 generaties langHet begin van Châteaudu Moulin Rouge gaat terug tot de 18e eeuw. Met Lucie Secret en Geoffrey Ribeiro is de 13e generatie van de familie vandaag de dag actief op het landgoed. Terwijl Lucie zorgt voor de technische en administratieve aspecten, is Geoffrey verantwoordelijk voor de wijnen van het landgoed.Wijngaard en zijn terroirHier in de Haut-Médoc zijn 27 hectare wijnstokken aangeplant met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar. De hellingen van het landgoed zijn typisch grindig en de nabijgelegen Gironde heeft een matigende invloed op het klimaat. De druivenrassen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot worden hier geteeld.Rijpe druiven in de wijngaardDe werkzaamheden in de wijngaarden van het landgoed worden uitsluitend handmatig uitgevoerd. In 2015 kreeg het landgoed het HVE3-certificaat voor biologische landbouw. Dit weerspiegelt de toewijding van het landgoed aan traditie en duurzaamheid, wat een zorg is van Lucie's.De vinificatieNa de oogst worden de druiven op Château du Moulin Rouge twee keer gesorteerd voordat ze uiteindelijk worden geperst en in thermoregulerende roestvrijstalen tanks worden geplaatst. De tanks worden dagelijks gecontroleerd om de optimale tijd voor het rijpen op vat te vinden. Na de gisting worden de beste wijnen geselecteerd, die vervolgens in Franse eikenhouten vaten worden gelegd om 12 maanden te rijpen. Tijdens dit proces wordt elk jaar een derde van de houtenvaten vernieuwd.