CÉPAGES
30% Pinot Meunier op hout gerijpt, 70% Chardonnay
KLEUR
De 30&3 Cuvée heeft een heldere en vrij intense, bleekgouden kleur met flarden van citroengele tinten. De Champagne wordt levendig door een fijne durende bubbelstroom, die een aanhoudend schuimlaagje vormen. De visuele sensatie luidt een frisse, complexe wijn in.
BOUQUET
Het bovenste laagje van de geuren is bloemig en van vers gebak met heerlijke geuren van acacia, meidoorn en boterbloem met tonen van boter, marsepein, kweeperengelei en een toon van vanille. Na beluchting komt het tweede laagje vrij, fruitige tonen naar, die doen denken aan roze pompelmoes, mandarijn, peer en abrikoos. Hints van geroosterd brood, karwij en tonkabonen komen dan naar voren.
SMAAK
De smaak begint zuiver, fris met een zachte, smeltende bruis. De 30&3 Cuvée ontwikkelt een fruitige, romige sappigheid ondersteund door een vleugje citroen en pompelmoes. Het midden van het palet wordt overheerst door een zand-leem mineraliteit die verleent respectievelijk, volume en statuur. Zijn tijd doorgebracht in houten vaten verbetert de fruitige frasering, vakkundig bewaard door de zeer lage en zorgvuldige dosering welke de frisheid van deze wijn behoudt. Deze zoektocht naar evenwicht biedt een heerlijk frisse, rijke afdronk, waarvan de vinositeit met de tijd toeneemt, wat het gastronomische potentieel van deze champagne onderstreept.
WIJN & SPIJS
De 30&3 Cuvee komt met de volgende gerechten uitstekend tot zijn recht:
- Verse foie gras met chili peper,
- John Dory (zeevis) gekookt in kokosolie met gekristalliseerde gember en groene peper.
- Hertenvlees noisette, seizoensgroenten en mascarpone.
- Kalfshaas gebakken in geklaarde boter met truffelrisotto.
- Dungesneden, met honing omhulde eendenborst in Epoisses
-kaassaus.
- Gebraden kapoen met Albufera saus.
- Ambachtelijke Brie met mascarpone met truffelsmaak.
- Iberische vleeswaren, b.v. Pata Negra.
- Gemeste kip met morieljes.
- Belegen Comté-kaas.
- Bitterzoete Ganache-chocolade.
EEN WOORD VAN ONZE KELDERMEESTER
"De 30&3 Extra-Brut Cuvée is een champagne met een onbeschaamd sterk karakter, waarvan de frisheid zowel aromatisch is als goed uitgebalanceerd in zijn kracht."
Jean-Christophe Lenfant
CARACTÉRISTIQUES TECHNIQUES Dosage : 3 g/l Rijpingstijd in de kelder: meer dan 5 jaar
"Mariage": tussen de 6 en 12 maanden