Dit particuliere landgoed werd opgericht in 1878 en is meer dan dertig jaar beheerd door Paul en Lorette Valade. Het landgoed behoorde oorspronkelijk tot de Côtes de Castillon met Château Brisson en Château Le Peyrat maar werd in 2007 omgezet tot Saint- Emilion. Dit gebeurde een paar jaar voordat de twee wijnboeren gezelschap kregen van hun zoon Cedric. Hij creëerde vervolgens Château Valade, een onstuimige Grand Cru van Saint-Emilion. De Côtes CastillonBordeaux Côtes de Castillon is de officiële AOC benaming van misschien wel de bekendste en meest consistente van de satelliet appellations. Het ligt in het oosten van Saint- Emilion. De beste terroirs zijn gelegen op het plateau met grote deposito's van kalksteen en kleigronden. Verder naar beneden vind je meer klei, grind en zand. Op het plateau zijn de bodems vergelijkbaar met de beste terroirs in Saint-Emilion. De laatste jaren zien wij meer en meer dat de gerenommeerde wijnbouwers uit Saint-Emilion dit gebied zijn gaan gebruiken als hun proeftuin. Een prettige bijkomstigheid hiervan is dat de kwaliteit van de wijnen hierdoor stelselmatig beter wordtSmaakRobijnrood met granaatrode reflecties, helder met een mooie glans en met een goede kleurintensiteit. De neus is complex en gevarieerd. Aroma's van compote van zwart fruit met toetsen van kreupelhout. De smaak is rond, glad en mooi fris. Perfect rijpe aroma's.