Chateau CONFIDENCE DE MARGAUX
Druif Merlot (55%), Cabernet Sauvignon (45%)
Gerechten Gevogelte, gebraad, wild, rood vlees, lamsvlees
Kleur Intens, robijnrood
Geur Een combinatie van discrete aroma's van rode vruchten en noties van munt en zwart fruit.
Smaak De aanzet is soepel met een elegante structuur (noties van eik). Mooie fruitige finale.
Bewaarpotentieel 2018 - 2027
Serveertemperatuur 16°C - 18°C
De Margaux staat helder rood in het glas met een verrukkelijke neus van rijpe aardbei, framboos en braam. De smaak is vol, fruitig, zacht, pietsje peper en vanille, wat zachtzoete griotjes, mokka en prettige tannines eindigend in een heerlijk lange afdronk. Mooi serveren op 18 graden bij fraaie gerechten met rood en gegrild vlees, een truffelomelet, bij hachee of zomaar een club sandwich. Verder combineert de wijn heel goed met stevige Hollandse kazen.
Margaux, een van de grootste appellations van Médoc, is wereldberoemd. Er staan wijnstokken aangeplant in de dorpjes Arsac, Labarde, Cantenac, Soussans en Margaux zelf. Dat hier topkwaliteit wordt gemaakt, wordt onderstreept door het feit dat maar liefst 21 Châteaux, inclusief het zeer prestigieuze Château Margaux, geclassificeerd zijn als Grand Cru Classé en 1855, de allerhoogste classificatie van de Médoc.
De bodem bevat hier veel grind waardoor deze goed draineerbaar is. De wortels van de druivenstokken moeten hun voedingsstoffen diep uit de grond halen. De kenmerkende eigenschappen van de diepe bodemlagen worden fraai weerspiegeld in de wijn. De druif die hier het meest is aangeplant, is de cabernet sauvignon. Margaux is in het algemeen geparfumeerd, elegant en verfijnd.
De wijnstokken van Château Confidence de Margaux staan uiteraard allemaal in de appellatie Margaux. De uiteindelijke wijn bestaat voor 55% uit Merlot en voor 45% uit Cabernet Sauvignon. Na de eerste fermentatie gaat deze in tweede instantie door op eiken vaten voor 4 maanden. Daarna volgt rijping gedurende 20 maanden op voor de helft oude en voor de helft nieuwe eiken vaten.