Druif: 70% Merlot 30% Cabernet
Neus: Zacht, aards, rood en donkerrood fruit, klei en vleugje vanille
Smaak: Zacht en fris van smaak, subtiel. Heerlijk rood fruit, mineraal, beetje boers en vleugje hout.
Wijn-Spijs: Een betere wijn voor iedere dag ook lekker bij de meeste vleesgerechten
Temperatuur: Serveren bij 18-20 °C
6-7 maanden gerijpt op eikenhouten vaten
Château de Puybarbe
appellation Côtes de Bourg contrôlée
Het wijngebied van de Côtes de Bourg ligt op de plaats waar de Garonne en de Dordogne samenkomen. Vanaf deze plaats vervolgt de rivier zijn weg onder de naam van het departement; de Gironde. Côtes de Bourg wordt ook wel "La petite Suisse Girondine", het klein Zwitserland aan de Gironde, genoemd.
Het gebied is op plaatsen sterk heuvelachtig, en kijkt uit op het water van de voornoemde rivieren, wat een temperende invloed heeft op het plaatselijke microklimaat. De wijngaarden van Château de Puybarbe liggen in Mombrier, in de Côtes de Bourg. Hier staan de wijnstokken op een sterk kalkhoudende kleibodem, die vanwege de hoogteverschillen goed afwatert. De wijnen uit de Côtes de Bourg hebben een diepe donkere kleur, stevige tannines, een volle smaak, en kunnen dienovereenkomstig goed ouderen. De wijn van Château de Puybarbe vormt hierop geen uitzondering.
De wijngaard is beplant met 70% Merlot en 30% Cabernet-Sauvignon. De wijnen worden op klassieke wijze gemaakt, en ondergaan in onze kelder een rijping op eikenhout, wat goed te proeven is.
De wijn van Château de Puybarbe heeft een zacht rode kleur, geurt elegant, genuanceerd en aangenaam, en heeft een mooie afdronk.
Deze wijn heeft bij Wijnhandel Van Iersel in Waspik een "Grand Cru" behandeling ondergaan en hierdoor een uniek karakter gekregen. Al sinds 1928 worden er bij Wijnhandel Van Iersel wijnen opgevoed in eikenvaten. Het is een specialiteit geworden.
Door de membraanfunctie van het hout ontstaat er een wisselwerking tussen zuurstof en wijn (micro-oxidatie), waardoor de koppige tannines van de jonge wijn op traditionele wijze worden afgebroken. Onze bottelingen krijgen hierdoor een uniek karakter en worden steeds meer gewaardeerd.