Druif: Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc Neus: Zacht, aards, rood en donkerrood fruit, vleugje vanilleSmaak: Zacht en krachtig van smaak. Heerlijk rood en donkerrood fruit, mineraal.Wijn-Spijs: Deze wijn is uitermate geschikt om in de avond te drinken, al dan niet begeleid met een kaas- of worstje. Nog beter komt hij tot zijn recht bij een mooie maaltijd met gegrild rund - of lamsvlees maar ook bij gebraden varkensvlees of zelfs Chateaubriand is deze wijn niet te versmadenTemperatuur: Serveren bij 18-20 °CSchenk deze wijn bij voorkeur in een mooi groot glas, dit komt zijn bouquet ten goede! Na even walsen vinden we in dit bouquet, naast donkere fruittonen, ook een vleugje "viool" of in ieder geval iets van rood-fruit. Met een lekkere "bite" geeft de wijn nu al heerlijke smaken van donker fruit, een beetje hout en is hij zelfs een tikje kruidig. Dit alles met een goede lengte en in een mooie harmonie. Wanneer de wijn een maaltijd met vlees of kaas mag begeleiden is hij helemaal op zijn plaats en zal zijn afdronk nog subtieler zijn en lekker langzaam wegebben. Château Saint Nicolas begint nu zijn mooie kant te laten zien en is al aardig op dronk. De komende jaren zal hij nog meer ontplooien. Aan de "rive droite" ligt het pittoreske plaastje Saint-Aignan in het centrum van de Fronsac. Een van de chateaux die dit dorpje rijk is, is Château Saint Nicolas. De wijngaarden zijn voor het overgrote deel beplant met Merlotdruiven, aangevuld met een klein deel Cabernet-Sauvignon.In de goed geoutilleerde kelders van Wijnhandel van Iersel BV heeft deze wijn de unieke kans gehad om nog minimaal acht maanden op eikenhouten vaten te rijpen. Hieraan heeft Château Saint Nicolas zijn finesse, zachte houttoon en heerlijke afdronk te danken.