Druif: 70% Syrah, 25% Grenache en 5% MouvèdreNeus: Fruitig, ceriseSmaak: Zacht kruidig van smaak. Heerlijk donkerrood fruit (zwarte bes en rijpe kers). Kruidig, laurier en peper. Zeer lange fijne afdronk.Wijn-Spijs: Een goede wijn voor bij wild en wat zwaardere vleesgerechten.Temperatuur: Serveren bij 18-20 °CGelegen tussen Nîmes en de Middellandse Zee liggen de wijngaarden van Château de Montfrin. Doordat het hier koeler is dan de noordelijke Rhônegebieden worden de wijnen hier nog meer gekenmerkt door een geur- en smakenpalet van vers fruit. De wijngaard van de Costières de Nîmes bevat veel ronde keien op een grond van klei en kalk. De keien warmen gedurende de dag op en stralen deze warmte af aan de wijnstokken, tot ver na zonsondergang. Op deze manier dragen deze ronde keien een steentje bij aan het rijpingsproces van de druiven, welke zo perfect rijp worden. Tenslotte hebben de keien een perfecte "drainage werking", een eventueel overschot aan water kan zo gemakkelijk worden afgevoerd tijdens zware periode van regen. Dit voorkomt natuurlijk weer bepaalde ziekten.Met een opbrengst van slechts 14 HL / hectare is A mon Seul Desir een krachtige wijn.Deze wijn is volgens 3 principes gemaakt; optimale rijpheid, klassieke Syrah en Carbonic Maceration. Deze laatste techniek wordt ook veel in de Beaujolais toegepast. De druiven worden handmatig geplukt (zodat er zo min mogelijk schade ontstaat), voorzichtig in een stalen tank gestort zodat ze zo veel mogelijk heel blijven, waarna de tank onder koolzuur wordt gezet. De gisting vindt dan plaats in de druiven onder hoge temperaturen (25-32 °C). Dit leidt tot complexe veranderingen in de samenstellingen. Deze vergisting vindt plaats op zowel stalen als cementen tanks gedurende 15-18 dagen en is natuurlijk temperatuur gecontroleerd.Dit is een discreet domein maar van grote kwaliteit. Ze werken sinds 2013 biodynamisch. Het domein is eigendom van Jean-René de Fleurieu. Buiten de wijncultuur is een groot deel van het domein beplant met olijfbomen voor de productie van olijfolie. Oenoloog Benjamin Béguin wil vooral toegankelijke wijnen produceren die veel plezier geven. Prijzen:Silver medal, Concours mondial de Bruxelles 2015Silver medal,Concours Général Agricole Paris 2015