De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d'Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d'Or afkomstig.Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.In 1934 verwierf Jean-Marie Thomas het Domaine de la Feuillarde. Gelegen op een hoogte van 250 m aan de zuid/zuidoostelijke helling van het Mâconnais -wijngebied. De bodem bestaat uit klei en kalksteen waar de druivenstokken zich opperbest voelen.Het landgoed heeft een oppervlakte van 20 hectare waar het grootste gedeelte is aangeplant met de Chardonnay druif maar ook de Gamay (2 ha) en de Pinot (1 ha) is vertegenwoordigd.Macon Prissé 2015 Rouge Domaine de la Feuillarde Het wijndorp Prissé ligt in de buurt van St. Véran in het zuiden van de Mâconnais en is één van de 40 dorpjes in de Macôn die de dorpsnaam aan de AC mag toevoegen. De wijnen komen op de markt als Macôn maar de wijnboer kan ook besluiten de wijn als een A.O.C. Bourgogne op de markt te brengen. Dit gebeurt vaak, daar dit een veel bekendere herkomst is dan Macôn !Voor deze wijn wordt uitsluitend de Gamay-druif gebruikt afkomstig van 40 jaar oude druivenstokken. De zorgvuldige selectie van de druiven tijdens de handmatige pluk en een tweede selectie bij aankomst in de wijnmakerij zorgen dat alleen de beste druiven worden gebruikt.Na de vinificatie in betonnen kuipen ontwikkeld de wijn zich tot een ronde wijn met rijpe tannines en een vlezige en fluwelige structuur. Met een donkere robijnrode kleur en aroma's van klein rood fruit (cassis, framboos) met een kruidige ondertoon is dit een waar feestje in het glas. De Macôn van Lucien Thomas laat zich kort omschrijven als een lichte, pure, eerlijke Gamay, niet te zwaar, perfect voor bij gevogelte, salades, gegratineerde vis uit de oven.