Domaine de la Métairie d'Alon, gelegen in de Haute Vallée de l’Aude van de Languedoc, is goed voor 25 hectare aan buitengewone terroirs. Laurent Delaunay uit Bourgogne zocht in dit koelere gebied al langer naar topterroirs, waar ze hun favoriete Chardonnay en Pinot Noir konden vinifiëren. De resulterende wijnen zijn buitengewoon en kenmerken zich door een uitstekende balans en complexiteit in de mond, en een afdronk die maar niet lijkt te eindigen.Een "Bourgondische" Chardonnay uit het zuiden (Limoux). De hogere gebieden aan de voet van de Pyreneeën zijn perfect om gebalanceerde, levendige wijnen te maken. In de neus vinden we steenfruit, limoen, bloesems en hazelnoot. In de mond intens fruit, sappige zuurtjes en een fabuleuze lengte. Kortom, een topwijn uit een minder voor de hand liggende streek, maar wat zijn we blij met deze ontdekking!Bleke kleur met gouden en groene accenten. Intense neus met tonen van: witte perzik, rijp citroen, verse banaan, gevolgd door noten van gebak en een florale toets. Discrete houtachtige tonen (hazelnoten, gedroogde banaan). Zeer goed uitgebalanceerd en complex in de mond met mooie harmonie tussen sensaties van rondheid, frisheid en levendigheid. Opmerkelijk lengte in de afdronk.VINIFICATIE"Whole bunch pressing" zonder toevoeging van sulfieten. Na de koudestabilisatie start de fermentatie. Die gaat deels door in nieuwe en oude eiken vaten van 500l. De resterende 25% wordt gefermenteerd en opgevoed in RVS tanks.De wijn die geproduceerd wordt in Limoux heeft een klassieke en elegante smaak. Licht en fruitig genoeg voor zowel voor-, na- of tijdens het eten. Limoux wijn is lekker als aperitief en heerlijk bij een salade met asperges en geitenkaas, vis, zeevruchten, bouillabaisse en wit vlees.