Beaujolais is passie. De passie van de wijnmaker om bijzondere wijnen te maken, de zintuigen te prikkelen en te verleiden.De levendige wijnen uit de Beaujolais worden gemaakt van handgeplukte druiven die geheel op vat worden vergist, hierbij gebruik makend van technieken die uniek zijn voor deze regio. Ondanks dat in de Beaujolais ook witte en roséwijnen worden gemaakt, staat de regio vooral bekend om zijn veelzijdige rode wijnen. Lichter van body dan vele andere wijnen, zijn deze wijnen ook erg lekker als ze licht gekoeld gedronken worden. Hierdoor zijn ze, naast de koude wintermaanden, ook uitstekend geschikt om in de zomer gedronken te worden.Er zijn 12 verschillende appellations in de Beaujolais, waarvan er 10 bekend staan als Cru. De 10 Cru’s zijn de meest gerenommeerde wijnen, ieder met zijn eigen identiteit met dank aan zijn eigen “terroir” (een combinatie van bodem, wijnstok en klimatologische omstandigheden).Saint-Amour is de meest noordelijke van alle Cru's, maar ook een van de kleinsten. Een zachte fruitige en bloemige wijn met de aroma's van rood fruit, pioenroos, perziken, kersen en specerijen.Saint-Amour bevindt zich in het hoge noorden van de regio waar de bodem vooral bestaat uit graniet, klei en kalk. Er bevinden zich 115 producenten die met elkaar goed zijn voor een productie van 1,6 miljoen flessen. Saint-Amour wijnen zijn op hun best tussen de 12 en 15 maanden na de oogst.Er worden 2 soorten wijn gemaakt in de appellation Saint-Amour; lichte fruitige wijnen die verkregen worden door een snelle vergisting en wat gewaagdere wijnen met aroma's van kersen en specerijen. De laatste soort kunnen makkelijk vier á vijf jaar ouderen op fles.