De Elzas is niet alleen een vreemde eend op wijngebied, gaat het er anders aan toe. Hoewel de Elzas een van de noordelijkste Franse wijngebieden is, regent het hier erg weinig en schijnt de zon relatief veel. Dat komt door de Vogezen. Gevolg, rijpe druiven en veel fruit in de wijn. Bovendien wordt hier de druif die in de wijn zit gewoon op het etiket vermeld. Lekker duidelijk, die Elzassers en daar houden we wel van.De wijnboeren hier werken al eeuwenlang samen in coöperaties. Zo ook Hubert Beck. Hij is alweer de 12e (!) generatie sinds de familie in 1596 het wijnhuis oprichtte in het pittoreske Dambach-la-Ville. Hubert is een gedreven wijnmaker die samen met zijn vrouw Flora er alles aan doen om de Elzas als wijngebied te promoten. Een druk baasje dus, die alles wat aan Elzaswijn bekend is ook zelf produceert. De gewurztraminer is een uiterst aromatische druif, laag in zuren en met een herkenbare kruidigheid. Een gewurztraminer is een goede witte bewaarwijn, waarbij de kruidigheid steeds nadrukkelijker wordt naarmate zijn leeftijd toeneemt.Deze Gewurztraminer van Hubert Beck heeft prachtige aroma's van grapefruit, lychees, specerijen en kruiden. Een rijke markante wijn die mondvullend en complex is gevolgd door een lange, intense finale.De geur van deze Gewürztraminer is erg verleidelijk. Maar, er is geen middenweg met deze wijn, je vindt dit heerlijk of je spoelt het snel weg met een glaasje water. Wij drinken graag van deze volle Gewürztraminer. Net als Riesling voelt hij zich goed thuis bij kruidige gerechten zoals Elzasser zuurkool of de Aziatische keuken. Dus, wokken thuis en deze fles van Beck erbij.