Druif: SilvanerNeus: Fris wit fruitSmaak: Intens wit fruit en limoen, peren en rijpe appel.Wijn-Spijs: Asperges, wit vlees en saladesTemperatuur: 7 - 10 °CJuwel WeineJuliane Eller is een van de boegbeelden van een nieuwe generatie ambitieuze wijnmakers, die de wereld wil overtuigen dat Duitse wijn méér is dan alleen Riesling. Op het familiedomein in Alsheim, dat ze samen met haar zus Katharina runt en waar ze van kinds af haar ouders hielp, produceert ze heerlijk frisse, pure droge Duitse kwaliteitswijnen. In navolging van de naam ‘JuWel’ krijgen alle wijnen als aanduiding een slijpvorm van diamant.Juwelen van wijnen JuWel Weine wordt gerund door de Juliane Eller, zij nam het wijnbedrijf in 2013 van haar ouders over (die er nog steeds actief zijn). Ze besloot terug naar de roots te gaan: geen machines meer, alles manueel, met focus op karaktervolle kwaliteitswijnen met de identiteit van de unieke regio.Wij vielen vooral voor de passie en flair van Juliane, die het lef heeft commercieel te zijn zonder toegevingen te doen. Hier is een jongedame met passie aan het werk, uit een generatie die de wereld heeft gezien en met die kennis aan de slag gaat. JuWel Weine zijn frisse, swingende wijnen met een stedelijke nervositeit en feestelijke fruittoets. Toegankelijk, kwalitatief en betaalbaar: JuWel Weine in een notendop.Een spel van droogte en rivieren.Rheinhessen is de grootste maar – met amper 500 mm regen per jaar – ook droogste wijnregio van Duitsland. Het klimaat in het gebied wordt getemperd door de Taunus-, Odenwald- en Hunsrück-heuvels, die een mild klimaat genereren dat zich perfect leent voor de productie van cool climate wijnen. Ook de Rijn geeft een verkoelend effect op de regio.Bij Juwel houden ze van precieze no-nonsense wijnen waar je bij elke gelegenheid van kan genieten. Silvaner wordt veelal op verkeerde, inferieure plaatsen aangeplant en zorgt voor vlakke wijnen. Dat is hier geenszins het geval. Intens wit fruit en limoen, peren en rijpe appel. Dit fruitbommetje met zachte zuren van de minder bekende druivensoort Silvaner laat je niet onberoerd. Sappig en pittig!VINIFICATIONDe druiven worden manueel geoogst en ondergaan een pre-fermentaire maceratie waarna ze met wijngaardeigen gisten worden gefermenteerd. Na enkele maanden op de lies in grote tanks wordt de wijn in de lente gebotteld.