Bergerac is het bekendste wijngebied uit de Sud-Ouest. Het grenst aan de Bordeaux en de regio is bij vakantiegangers wellicht beter bekend als de Dordogne. Nederlanders haalden er al in de vijftiende eeuw zoete wijnen vandaan.De Franse wijnregio Bergerac is ouder dan Bordeaux. Al in de vijftiende eeuw waren vooral de zoete wijnen uit Bergerac wereldberoemd. De vaten werden in Holland zeer gewaardeerd. Tegenwoordig staat Bergerac in de schaduw van Bordeaux. De meeste wijnen zijn droog, maar er worden net als in de 15de eeuw nog steeds goede zoete wijnen gemaakt.De meeste wijn uit de Bergerac wordt gebotteld onder de naam Bergerac AC of Côtes de Bergerac. Ze zijn droog en worden gemaakt van druiven die ook in Bordeaux gangbaar zijn: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Sémillon, Muscadelle en Sauvignon Blanc.Deze wijn is geproduceerd om zoveel mogelijk fruit en frisheid te geven als mogelijk is, met hints van rijpe citrusvruchten met het fris fruitige van groene appel maar met een zachte afdronk, zeer aangenaam.Wijn-Spijs tip: Heerlijk bij diverse vis gerechten maar ook bij schaal en schelpdieren.