Druif: MerlotNeus: Fruitig, ceriseSmaak: Zacht van smaak. Heerlijk donkerrood fruit. volle structuur.Wijn-Spijs: Prima wijn voor iedere feesten en partijen maar ook goed bij de meeste gerechtenTemperatuur: Serveren bij 18-20 °CLe Trésor Merlot combineert smaak en fruitigheid met souplesse en heeft een plezierige afdronk. In deze wijn is het karakter van de Merlotdruif duidelijk te herkennen. Een lekker jammig mondgevoel en een volle smaak die in de verte doet denken aan pure smaken van bosvruchten, bramen en kersen.Deze Merlot past goed op feestjes en partijen, is lekker met een boek of achter de TV, maar gaat ook uitstekend bij de meeste gerechten. Een ware Kameleon.Uit de Languedoc komen veel verrukkelijke wijnen. In de Languedoc werken traditionele wijnmakers, maar er zijn ook veel vernieuwers aan het werk. Ook het aantal biologisch wekende wijnboeren is er groot. Dit heeft natuurlijk te maken met de gunstige omstandigheden voor biologische wijnbouw, namelijk voldoende zon, goede wind voor de ventilatie en niet te veel nattigheid. De druiven blijven dus makkelijker gezond.Historisch gezien is de Languedoc een zeer oud wijngebied. Reeds 2600 jaar geleden werd de wijnbouw er geïntroduceerd door de Grieken; later volgden de Romeinen die de wijnbouw sterk bevorderden. Na de Romeinen kwam de wijnbouw sterk in verval als gevolg van de verwoestende invloed van de Wisigoten. Pas rond 1450 vond opnieuw opbloei plaats door de opkomst van de kloosters. Rond 1868 werd het grootste deel van de wijngaarden vernietigd door de komst van de druifluis en het uitbreken van de schimmelziekten. Zeker tot in 1970 hadden de massawijnen uit de Languedoc een slechte naam; geleidelijk verdween het negatieve imago om verschillende redenen. De productie per hectare werd sterk teruggebracht, in 20 jaar tijd werden circa 100.000 hectaren gerooid om zo overproductie tegen te gaan, terwijl matige druivenrassen werden vervangen door betere.