Druif: 100% ChardonnayNeus: Vol geconcentreerd. Bloemige tonen, blanke noot, wit fruit.Smaak: Krachtige, soepele wijn, tonen van meloen, amandel, tropisch fruit.Wijn-Spijs: Deze Chardonnay is heerlijk bij vis, schaaldieren, gevogelte met roomsaus, wit vlees en slakken. Ook lekker bij harde kazen en geitenkaas.Temperatuur: Koel serveren bij 10-12 °CEen elegant Bloemige neus. Lichtgeel met heldere accenten. De bloemige tonen geven elegantie en fijnheid aan de neus.De Bourgogne Hautes-Côtes-de-Nuits kijkt uit over de Côte de Nuits ten westen van de bossen van Corton boven Gevrey-Chambertin. De wijngaarden liggen tussen de 300 en 400 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat uit kalksteen met daarin wat mergel en klei. Oogst met de hand. Traditionele vinificatie. De druiven worden bij aankomst in de kelders direct pneumatisch geperst. Gisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks bij 16°. Uiteindelijk rijpt deze witte wijn, gedurende tien maanden in eiken vaten.WIJNBOUWERDe familie Moillard is reeds sinds de Franse revolutie actief in de wijnbouw. Door de aanleg van een spoorweg tot Nuits-Saint-Georges heeft deze familie zich commercieel en kwalitatief kunnen ontplooien. De volgende vele erfgenamen zorgden voor de uitbreiding van het domein tot de 20 ha die het nu bezit. Het domein strekt zich uit over de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, van Nuits-Saint-Georges tot Volnay. Het huis kent twee activiteiten, legt de oenoloog Baptiste Corrot uit: aan de ene kant eigenaar van een wijngaard, en aan de andere kant "négociant". Het huis koopt ook druiven van andere "viticulteurs partenaire" van de "côte". Jaarlijks wordt er 1000 hl rode wijn gevinifieerd op de site die we bezochten, wat het equivalent is van ca. 125.000 flessen (Côte de Beaune en Côte de Nuit). 140 ton druiven worden er bij elke oogst aangevoerd, met een dagelijkse capaciteit van 20 à 25 ton. De pluk wordt enkel manueel gedaan en wordt in kleinere hoeveelheden, in kisten van 23 kg, naar de verwerkings-site gebracht. De kleine vrachtwagens vervoeren slechts 60 kisten, wat de kwaliteit bevordert, omdat de druiven zo geen tijd hebben om op te warmen in de vrachtwagen. Baptiste benadrukte dat de druiven zorgvuldig manueel worden getrieerd op de trieerband om zo de beste druiven over te houden. Het groen en de steeltjes worden vervolgens van de bessen gescheiden. De wijn van Moillard is gemaakt uit 100% afgeriste druiven ("égrappé") om zo het fruitige karakter te benadrukken.