Moscato d'Asti van Pasqua is een halfzoete, mousserende witte wijn, bekend om zijn frisse en lichte karakter. De wijn wordt gemaakt van de Muscat Blanc à Petits Grains-druif, een variëteit die beroemd is om zijn aromatische intensiteit en natuurlijkezoetheid.Ideaal als lichte begeleider van allerlei verschillende desserts, met name noga, fruitsalade of desserts met een bodem van deeg of koek.VinificatieDoor te vergisten in tanks onder druk en de vergisting te stoppen bij het gewenste alcoholpercentage van rond de 5 procent door de gistende most terug te koelen blijven er reststuikers in de wijn en kan de co2 niet ontsnappen. Dit zorgt voor een lichtzoete en licht mousserende wijn.Over de producent Pasqua Vigneti e Cantine is een gerenommeerde Italiaanse wijnproducent, opgericht in 1925 door de broers Pasqua in Verona, Veneto.Het bedrijf, nog steeds onder leiding van de familie Pasqua, heeft een rijke geschiedenis in het maken van hoogwaardige wijnen en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de internationale wijnmarkt.