De van origine Bourgondische pinot noir is de enig toegestane druif voor rode wijn in de Elzas. Hij was vooral bestemd voor de productie van lichte en fruitige wijnen, maar wordt steeds vaker als serieuze rode gevinifieerd. Daarmee wordt een heel oude traditie nieuw leven ingeblazen. Behalve voor stille wijnen met de AOC Alsace, wordt hij ook gebruikt voor de productie van witte en rosé Crémant d´Alsace.Pinot Noir houdt van gematigde condities. Hij gedijt uitstekend op bodems met kalk en klei. Om krachtige wijnen met fruit en elegantie te kunnen maken, zijn lage opbrengsten, een perfecte gezondheid, een goede rijpheid en een zorgvuldige vinificatie nodig. De wijnen zijn in hun jeugd al heel verleidelijk, maar sommige beschikken over een verrassend rijpingspotentieel.Het wijnhuis Hubert Beck is een familiebedrijf dat al sinds 1596 actief is in de wijnbouw. Het is nu de twaalfde generatie van de familie Beck die voor topkwaliteit zorgt, opgebouwd en verkregen door eeuwenlange traditie en ervaring. De pinot noir van Hubert Beck staat op kalkrijke grond. In combinatie met een langzame gisting levert dit een lichte, frisse rode wijn met aroma’s van kersen, frambozen en bramen en een duidelijke minerale toets op een kruidige achtergrond. Een mooi gemaakte, toegankelijke rode wijn. In het algemeen gaat Pinot Noir uit de Elzas goed samen met wit vlees, gevogelte en bepaalde kazen. En aangezien de wijnen niet al te tanninerijk zijn, kun je ze ook best bij vis proberen! Het zou jammer zijn om ze niet te schenken bij gerechten uit de wereldkeuken, zoals tabouleh, tajine met lam en couscous. Ook het vermelden waard zijn chocoladedesserts met weinig suiker of rood fruit. Combineert goed met Quiche, verschillende vleesgerechten en de Aziatische keuken, maar is ook heerlijk als frisse wijn op een zonnig terras. Jong al heel verleidelijk, maar beschikt over een verrassend bewaarpotentieel van circa 4 jaar.