Druif: Grenache Blanc | Vermentino | Sauvignon BlancNeus: Heerlijke aroma's van vruchten en bloemenSmaak: Frisse smaken van appel en citroenWijn-Spijs: heerlijk bij diverse vis gerechten maar ook bij schaal en schelpdierenTemperatuur: Koel serveren bij 8-10 °CEen levendige en sappige wijn met een intense neus van exotisch fruit. Fris- fruitig en toch zacht van smaak. Aanhoudende aroma's in de afdronk. In de smaak een kruidige toon van lyche, steenfruit en een beetje witte peper.Prima aperitief, maar ook bij schaaldieren, gegrilde vis of vis in saus, exotische gerechten en harde kazen te serveren.Met bijna 400.000 hectare wijnbouwgrond is Languedoc-Roussillon het grootste wijnbouwgebied ter wereld. Het is drie keer zo groot als Bordeaux of het totale wijngaardareaal van Australië. Een derde van alle Franse wijnen komt uit Languedoc-Roussillon. Het gebied begint ten westen van de stad Nîmes en loopt door tot Perpignan aan de voet van de Pyreneeën. De wijngaarden liggen langs de kust van de Middellandse Zee, soms zelfs direct aan zee. De afstand tot die kust is vaak minder dan 50 kilometer. De enorm uitgestrekte wijngaarden op de vlakte tussen de zee en de hellingen brengen IGP-wijnen voort. De meeste kwaliteitswijngaarden liggen tegen de hellingen: de coteaux. Het is een ideaal wijngebied. Het klimaat is stabiel en warm en het gebergte zorgt ‘s nachts voor afkoeling. Dit heeft een gunstig effect op de aroma’s van de druiven. De bodem is gevarieerd: in de kuststreken veel kalk, in de heuvels veel leisteen. Door deze ideale omstandigheden hoeft de wijnboer de wijngaarden nauwelijks tegen ziekten te behandelen.De ruige natuur van Languedoc staat vol met wilde kruiden, zoals rozemarijn en tijm. Deze staan vaak tussen vrij lage, stugge en stekelige planten die men ‘maquis’ noemt. ‘Maquis’ was ook de bijnaam van het Franse verzet, dat zich tijdens de oorlog goed kon verbergen tussen dit struikgewas. Het geheel van deze beplanting heet ‘garrigue’. De wijnen van Languedoc hebben vaak de kruidige geur van deze garrigue.