Druif: 100% Chardonnay.Specifiek: Selectie van 4 vaten van wijn van de oudste wijnstokken.Vinificatie: De druiven worden handmatig geoogst en in hele trossen geperst. Na 24 uur bezinking met temperatuurcontrole wordt het heldere druivensap in vaten van traditioneel Frans eikenhout gebracht voor alcoholische en malolactisch vergisting. Dit wordt gevolgd door rijping op de fijne droesem gedurende een periode van 24 maanden (18 maanden in vaten - 6 maanden in cuves), de frequentie van de bâttonage wordt aangepast aan het oogstjaar. De wijn heeft zo zijn natuurlijke stabiliteit verkregen en wordt gebotteld zonderfiltratie.Proefnotitie: De geur is open, zeer expressief en complex, waar de citrus tonen subtiel worden geassocieerd met fijne geroosterde tonen. De smaak is rijk met een mooie frisheid.Rijping op droesem heeft de wijn complexiteit, vetheid, rondheid en volume gegeven, voor een perfecte balans. Fruittonen rijpe gekonfijte abrikozen vermengen zich perfect met de geroosterde tonen van hazelnoot en brioche. De afdronk blijft heerlijk fris en is durend.De familie Auvigue werkt al generaties lang in hun wijngaarden volgens de strikte Bourgogne methoden. De gebruikte druiven komen van familie domeinen of worden nauwkeurig geselecteerd uit de beste gebieden van Pouilly-Fuissé, Saint Véran en Mâcon appellations.Om ieder perceel hun unieke eigenschappen te laten behouden, past de Familie Auvigue altijd het vinificatie proces aan, aan het micro klimaat van de wijngaard. Op deze manier kan ook de wijngaard "Les Chailloux" zijn unieke eigenschappen uitzonderlijk presenteren.Jean-Pierre en Michel Auvigue gebruiken druiven die met de hand geplukt worden wanneer ze volledig rijp zijn. Sinds gewas 2009 wordt ook in deze wijngaard op biologische wijze gevinifieerd.De druiven voor deze topwijn worden direct zacht geperst en het heldere sap wordt in vaten vergist. De wijn rijpt "sur lies", ofwel op de gist, wat resulteert in een vollere, complexe smaak van de wijn.Formidabele neus met indrukken van bloesem en hazelnoot. Rijk, complex en rond in de mond met een schitterende zuiverheid en mineraliteit.Serveer bij een temperatuur van 12°, met schaaldieren, gegrilde vis, witvlees een geitenkaas.