Radacini in een vooraanstaande producent in Moldavië. Zij produceren moderne wijnen met veel fruit en karakter.De historie van wijnbouw in Moldavië gaat terug tot in de Romeinse tijd. Het zijn vervolgens de Moldavische heersers die nieuwe druivenrassen introduceren en via het Russische rijk komt de Moldavische wijnbouw verder tot ontwikkeling. Daar waar de wijnen vroeger als een trofee werden ingezet ter beloning van de krijgsheren op het slagveld zijn het vandaag de dag modern gemaakte wijnen van internationale druivenrassen. Deze wijnen, waarvan de wijngaarden zich bevinden in het midden en zuiden van Moldavië, kenmerken zich door een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.DetailsRadacini Vintage Merlot is een donkerrode wijn van kleur. De wijn heeft zowel in de geur als in de smaak tonen van vanille. De wijn heeft een in de afdronk een goede balans tussen fruit, hout en tannine. Radacini wijnDe Radacini wijn is een wijn die afkomstig is uit Moldavië. Wijnen uit Moldavië zijn relatief onbekend in Nederland. De wijngaarden liggen op dezelfde breedtegraad als de Bordeaux. Moldavië is ideaal als wijnland omdat het voldoet aan alle wensen voor een goed wijnland. Een ideaal klimaat, verkoeling van de Zwarte Zee, een goede bodem en voldoende kennis. De druiven van de Radacini wijn komen uit de regio Valui Lui Tra.Radacini Vintage Merlot is een donkerrode wijn van kleur. De wijn heeft zowel in de geur als in de smaak tonen van vanille. De wijn heeft een in de afdronk een goede balans tussen fruit, hout en tannine. De druiven worden handmatig geoogst.Robijnrood van kleur en zacht-fruitig van geur: rijp donker fruit, pruimen en kersen. Aangevuld door iets vanille en donkere chocolade. De wijn heeft een weelderig en zacht mondgevoel. Met een goede balans tussen het fruit, hout en de tannines.Spijs & momentZo'n vriendelijke Merlot met een zijdezacht karakter drinkt heel soepel. Gewoon zo, maar ook bij eten. Denk dan aan een hamburger, lamsburger, geroosterde kip met tijm en rozemarijn, een gehaktschotel, varkensvlees van de grill (varkensnek), karbonades of gekruid stoofvlees met veel tomaten. Past goed bij: gehakt, hamburgers, varkensvlees, runderstoofvlees, bonen, champignons, gegrilde groente