Druif: 100% Sauvignon BlancNeus: Heerlijke delicate aroma's van vruchten, groente en bloemenSmaak: Zowel het fris fruitige van groene appel en limoen als het zachte van rijpe perzik, heerlijke lengte door enorme hoeveelheid mineraliteit.Wijn-Spijs: heerlijk bij diverse vis gerechten maar zeker ook bij klein wild.Temperatuur: Koel serveren bij 12-14 °CDe familie Dezat is één van de oudste wijnbouwfamilies van de Sancerre regio.Vanaf 1550 kan men deze familienaam in de archieven terugvinden. Stéphanie en Arnaud Dezat laten op de wijngaarden nieuwe wijnstokken planten en vanaf 1948 wordt er actief gewerkt aan het promoten van de Sancerre wijnen.Het domein wordt gemoderniseerd en deels voorzien van nieuwe apparatuur.De belangstelling voor deze frisse, witte wijnen komen in een stroomversnelling terecht.Met name de wijnen van Sancerre en de Pouilly Fumé.Sinds 2006 produceert het wijndomein Dezat wijnen uit de Menetou-Salon.Deze mooie witte Sancerre is een frisse zuivere wijn die wordt gemaakt van de Sauvignondruiven die groeien aan de wijnstokken op de oudste wijngaarden van het domein. De wijnstokken zijn meer dan 50 jaar geleden aangeplant.De wijnen van Sancerre zijn samen met die van Pouilly-Fumé wereldberoemd. Midden in de wijngaarden ligt een grote heuvel met daarbovenop het gelijknamige pittoreske stadje; "Sancerre".De ondergrond van het Sancerregebied bestaat uit kalk, afgewisseld met mergel en zandsteen. De Sauvignondruif gedijt op deze arme bodems bijzonder goed en geeft fruitige wijnen met veel finesse en elegance.Sancerre is bekend om zijn witte wijnen maar ongeveer 20% van de totale productie bestaat uit rode en rosé Sancerres gemaakt van de Bourgognedruif, de Pinot Noir.De Sancerre van Dezat heeft een fijn fris bouquet en een subtiele afdronk. Het bouquet doet denken aan dat van vers geschilde asperges.Bij fijne visgerechten of klein wild presenteert deze wijn zich op zijn best. Verder is hij ook een uitstekende begeleider van de originele kaas uit de Sancerrestreek; Le Crottin de Chavignol, een klein pittig geitenkaasje.