Op dit moment beslaat het Estate Viña Tarapacá een complete vallei met een totale oppervlakte van maar liefst 2900 ha., waarvan 600 ha. wijngaarden en is eigendom van een Chileense Holding.De vallei Rosario de Naltugua ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Santiago en is te bereiken door ongeveer halverwege Talagante en Isla de Maipo via een smalle brug de Maipo over te steken. Direct daarna kronkelt een weg omhoog naar het idyllische, komvormige dal dat voor een aanzienlijk deel met groene druivenstokken is bedekt. Op het Estate is een compleet dorp gebouwd voor de eigen werknemers. Er wonen zo'n vijftien families, die ook de beschikking hebben over een schooltje en een kerk.De gehele vallei is dus eigendom van Viña Tarapacá, dat hier ook beschikt over een aan de buitenzijde traditioneel ogende, maar van binnen zeer eigentijdse kelder. Hier vindt de vinificatie plaats onder volledige beheersing van de temperatuur. Vergisten en rijpen van de wijnen geschiedt op deels Frans en Amerikaans eikenhout.Het Tarapacá Estate heeft een zeer goede reputatie en door de jaren heen is het de "demonstratie winery" geweest binnen diverse holdings. Sinds 2008 is Viña Tarapacá gefuseerd met San Pedro en nu een van de grootste wijnbedrijven van Chili. Tarapacá Sauvignon BlancDe Sauvignon druiven worden zorgvuldig uitgezocht en na de pluk worden ze gekneusd. Hierna volgt een "macaratie", een inweekproces waarbij het maximale aan geur en smaakstoffen uit de druivenschillen wordt onttrokken. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden. Proefnotitie: Een zeer toegankelijke, frisse witte wijn. Zacht citroengeel glinstert hij in het glas en verspreidt met een stuivend bouquet een frisse geur van exotisch fruit, groene appel en citrus. In de mond is hij zacht, een tikje kruidig en tegelijkertijd fruitig. Dit is een heerlijke aperitief wijn maar ook lekker bij diverse visgerechten, schaal en schelpdieren maar ook bij asperges.