Druif: ChardonnayNeus: Fris en elegantSmaak: De wijn heeft een fijne mousse die lang nablijft.Wijn-Spijs: Deze mousserende wijn is heerlijk als aperitief, maar laat zich ook uitstekend drinken bij een niet al te zoet nagerecht.Temperatuur: Koel serveren bij 8° C.De Vin Mousseux van ons wijnhuis Lefebvre wordt gemaakt bij Moingeon in de Bourgogne is een zuivere milde, maar toch frisse mousserende wijn met een fraaie kleur en een innemende geur.De firma Moingeon in Beaune is gespecialiseerd in het maken van Crémant de Bourgogne en Vins Mousseux. De Vin Mousseux van Lefebvre is gemaakt volgens de méthode traditionelle, dezelfde methode welke in de Champagne wordt toegepast.De most, het sap van de druiven, wordt vergist in gisttanks of kuipen. Om het koolzuur in de wijn te krijgen, wat deze Vin Mousseux zo feestelijk maakt, wordt de nagisting op fles gedaan. Hiervoor wordt wat "liqueur de tirage" aan de wijn toegevoegd om het suikergehalte van de wijn wat te verhogen zodat de gisting op fles voorspoedig verloopt. Tijdens deze nagisting wordt de wijn troebel; met behulp van een speciale techniek, de "remuage" (het draaien van de fles), wordt het depot naar de hals van de fles gebracht. Na ongeveer 12 weken wordt dit depot verwijderd. De flessenhals, met daarin het depot, wordt in een koude vloeistof gedoopt waardoor dit depot bevriest. Meteen na het openen van de fles schiet dit depot weg met behulp van de in de fles aanwezige koolzuurdruk. Afhankelijk van het gewenste type wijn wordt de "liqueur d'expédition" toegevoegd.Zo ontstaan de verschillende types mousserende wijnen zoals brut, demi-sec en doux. Hierna wordt de fles gekurkt en voorzien van het muselet. Dit muselet voorkomt dat de kurk door de koolzuurdruk uit de fles geperst wordt. De hals wordt omwikkeld met aluminiumfolie en de fles met parelende inhoud is klaar om geconsumeerd te worden.De wijn heeft een fijne mousse die lang nablijft.