Demuerte OrganicDO: YeclaDruif: Monastrell 100%Kleur : Intens donkerrode kersen - granaatappel kleur Neus: Donkerrood.Smaak: Elegant bouquet van rood fruit met rokerige ondertonen van kruidnagel, wierook en kokos. Fluweel zacht mondgevoel.Wijn-Spijs: Lekker bij rundvlees, harde kazen, gegrild vlees en winsterse hutspot met spek. Pablo landbouwkundig ingenieur en wijnmaker, met meer dan 15 jaar ervaring in verschillende Spaanse wijnkelders. Onder zijn werk uit het verleden vindt u wijnen die zowel op nationaal als internationaal niveau belangrijke erkenning hebben gekregen.Karel is een kosmopolitische architect, gespecialiseerd in design en fotografie, met internationale opleiding en ervaring in heel Colombia, Spanje en Duitsland.Met het werk dat zij leveren willen ze dat de ogen onmiddellijk worden aangetrokken door het gedurfde en intieme wijnflesontwerp. Vanuit de wijnkelder zien ze dat iedere wijn uniek is en daarom krijgt elke wijnlijn een zeer uniek etiket. Het resultaat is inmiddels 8 prachtige wijnen met 8 prachtige labels!De druiven groeien aan wijnstokken die minimaal 20 jaar oud zijn. Hierdoor is er een lage productie maar hebben de druiven een hoge kwaliteit.DEMUERTE ORGANIC: EEN OPENBARINGIn Yecla, het hart van de Spaanse provincie Murcia, is 10 jaar geleden een legende geboren: de DEMUERTE ORGANIC wijnen.Slechts weinigen weten dat de naam van de wijn gekoppeld is aan de ervaring die de wijn oproept wanneer deze voor het eerst wordt geproefd. Bij de ORGANIC was dit de volgende uitspraak: "Pablo, this wine is DEMUERTE".Dat was het begin van een revolutie in de wijnwereld. Vanaf dat moment ontstond een passievolle reis met aan de basis een verlangen naar volledige toewijding en oenologische perfectie. Jarenlang is er onvermoeid gewerkt om een exceptionele wijn te maken: de DEMUERTE ORGANIC van 100% Monastrell druiven.DEMUERTE ORGANICDe Monastrell is de ziel van deze magische wijn. Deze druif gedijt maximaal in de zorgvuldig onderhouden biologische wijngaarden van het Yecla gebied. Dit maakt van iedere fles DEMUERTE ORGANIC een eerbetoon aan de natuur en aan de kunst van het wijn maken. De wijn heeft 12 maanden gerijpt op nieuwe Franse eikenhouten vaten en vervolgens nog een periode op fles. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Subliem!Maar niet alleen de wijn is fantastisch… ook het etiket spreekt tot de verbeelding. Dit is ontworpen door de creative director van de wijnmakerij: Karel Eissner, de levenspartner van Pablo. DEMUERTE ORGANIC HET SMAAKPALETIn de mond is DEMUERTE ORGANIC een symfonie van smaken die perfect in balans zijn. Fruit, tannines, alcohol en zuurgraad zijn met elkaar verstrengeld naar een lange afdronk. Elke slok onthult weer nieuwe complexe smaken en voert ons naar het mooie Spaanse klimaat en oogstrelende omgeving.DEMUERTE ORGANIC: een liefdesverhaal tussen respect voor de natuur en een palet van complexe smaken. De stevige tannines en explosie van zwart fruit heeft behoefte aan volle, rijke en vooral vettige gerechten. Denk bijvoorbeeld aan: ribbetjes, paddestoelen, eend, lamsrack, worstjes. Voor de combinatie met Provençaalse kruiden krijg je extra punten.