Bonjour Bordeaux - Delicious november 2016
Bonjour Bordeaux!
In het november nummer van Delicious. Magazine staat op pagina 106 een super leuk artikel over onze wijnhandel. Ellen Dekkers - al meer dan 20 jaar vinoloog - weet alles over wijn en deelt haar kennis elke maand met Delicious. lerzers.
Deze maand schrijft ze over het opvoeden van wijn (puur vakmanschap!). Klassiek Frans uit de Bordeaux zonder sterallures en dé 10 cru's uit de Beaujolais.
Een kleine greep uit het artikel: 'Jonge wijn is als een kind. Wordt geboren met een karakter en het is aan de ouders om dat karakter te kneden. Soms met een duwtje, dan weer een rem. Ook wijn voed je op. Vooral jonge, tanninerijke rode en krachtige witte. Als de tannines nog erg aanwezig en hard zijn en de aroma's nog te eenzijdig, dan heeft zo'n wijn zuurstof nodig. Zuurstof maakt de wijn zachter en vergroot het geur- en smaakpalet. Traditioneel gebeurt die opvoeding eiken houten vaten'.
En laat dat 'opvoeden in eiken houten vaten' nu nét nog gebeuren bij ons in de wijnkelders in Waspik. Ontzettend leuk om hier extra aandacht voor de krijgen!
Klik voor het volledige artikel op deze link: http://www.webwinkelwijnen.nl/nl/1/nieuws.aspx