Druif: Negroamaro 100%Kleur: Robijnrood met violette tintenNeus: Bramen en jam, met tonen van toast en vanilleSmaak: Zacht met een aangename frisheid Wijn-Spijs: Lekker bij pasta met tomaten saus, salade, witvlees en charcuterieTemperatuur: Serveren bij 16-18 °CNegroamaro IGT Puglia is een biologische rode wijn gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven. De sterke band met het gebied blijkt uit de typische smaak. In de mond is het vol, omhullend, zacht maar ondersteund door een aangename frisheid en dichte maar niet agressieve tannines. De kleur is robijnrood met violette tinten. De geur is kenmerkend voor bramen en jam, met tonen van toast en vanille.Negroamaro IGT Puglia past perfect bij traditionele Apulische gerechten. Ideaal bij voorgerechten op basis van verse pasta met saus en cacioricotta, maar ook bij voorgerechten met peulvruchten en seizoensgroenten. Het deinst niet terug voor de combinatie met bepaalde vleesgerechten zoals de beroemde "torcinelli", kleine rolletjes gevormd door lamsdarmen gevuld met lamszwezerik.Negroamaro IGT Puglia is een biologische rode wijn gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven. De oogst vindt half september plaats en na het pletten en ontstelen macereert de most gedurende 15 dagen in stalen vaten. De fermentatie vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 26°. Negroamaro IGT Puglia rijpt 14 maanden in grote vaten en vervolgens 6 maanden op fles voordat hij op de markt wordt gebracht.Negroamaro is een van de bekendste en meest gewaardeerde Apulische wijnen ter wereld. Het wordt met name verbouwd in de gebieden van Lecce, Brindisi en Taranto, ook al is het nu wijdverbreid in de hele regio. Negroamaro is qua areaal en kwaliteit de belangrijkste druivensoort, samen met Primitivo, in heel Puglia. Met Aglianico en Nero d'Avola vertegenwoordigt het een van de beste druiven van het hele Zuiden. De teelt is vrijwel zeker begonnen vanaf de Apulische Ionische kust, waar het vandaag de dag nog steeds wijdverspreid is. Vanuit dit gebied verspreidden de gewassen zich snel in de Salento, in het Brindisi-gebied en in het Tarantino-gebied. Negroamaro werd vele jaren gebruikt als meng- en exportdruif.De naam zou zijn afgeleid van het dialect "niaru maru", "bitter zwart", wat de belangrijkste kenmerken aangeeft, namelijk een donkere en licht bittere wijn.In het verleden werd hij, vooral dankzij zijn hoge concentratie aan suikers, vooral gebruikt om één of meerdere druivensoorten te blenden. De verbetering van deze wijnstok in de afgelopen jaren heeft zijn echte aroma opnieuw geëvalueerd door pure wijnen te produceren.