Aan de voet van de Mont Brouilly, een statige heuvel met een schitterende kapel, strekken zich 1.300 hectare wijngaarden uit. Deze wijngaarden maken van Brouilly het grootste Cru-district van de Beaujolais. Het is tevens de meest zuidelijke cru die de bijnaam "de ferme" draagt. De unieke bodem bestaat uit een bijzonder blauw/zwart vulkanische gesteente. De wijnen die hier gemaakt worden zijn verrassend breed inzetbaar. Fonkelend rode kleur met paarse schittering. Vol van geur, met een aantrekkelijke toets van vuursteen en veel rode kersen. In de mond pruimen, kruidnagel en laurier, vlezig, met impressies van fruitcake. Fluwelig, rijp en een lange afdronk met aardse terroir-toets.Intense diepe, kersrode kleur. In tegenstelling tot onze overige, fruitige Beaujolais is de dierlijkheid het eerste wat opvalt in de geur; na walsen komen wel meer nuances naar voor van fruit, kersen, wat vlier. De aanzet is zowel zacht als tamelijk vol. Deze Brouilly is een stevige wijn met veel structuur, zachte tannines en fijne zuren.