Druif: 100% DolcettoNeus: Fruitig, zwarte en rode fruittonenSmaak: Zwarte kers, braam, aardbei en rode kers.Wijn-Spijs: Lekker bij pasta met tomaten saus, salade, witvlees en charcuterieTemperatuur: Serveren bij 16-18 °CDe Dolcetto noemen ze vaak de Beaujolais van Italië. De wijn is itens robijnrood met een paarse glans. Lekkere, frisse geur en erg fruitig met smaken van kersen en aardbeien. Mooi in balans met vriendelijke zuren. Zijdezacht, met een typisch bittertje in de afdronk. Deze wijn van Bruna Grimaldi is een klassieke wijn die bij elke gang van de maaltijd gedronken kan worden. Heerlijk bij antipasti en zeker bij carpaccio. Kies voor wat lichtere gerechten als je de wijn bij een hoofdgerecht serveert. Ook lekker als lunch wijn!Dolcetto betekent "kleine zoete". De druiven voor de Dolcetto van Bruna Grimaldi komen uit de heuvels van Monferrato in noordwest Italië. De wijngaarden liggen hier op een hoogte tussen de 200 en 350 meter. De schrale ondergrond geeft de wijnstok ideale omstandigheden om evenwichtige trossen druiven te produceren en een ideale rijping te krijgen. De Dolcetto is de meest toegankelijke rode wijn van Bruna GrimaldiDe Vinificatie;De verse druiven worden ontsteeld en op lage temperatuur vergist om de fruitige aroma's en smaken te behouden. De hoed (schillen die op de most -het gistende druivensap- drijven) wordt tijdens de vergisting dagelijks ondergedompeld. Zo krijg je meer kleur en smaak in de toekomstige wijn.Rijping; Zowel de malolactische gisting als de lagering vinden plaats in 70 jaar oude betonnen tanks. De wijn wordt aan het einde van de lente gebotteld, zodat hij een paar maanden op fles blijft voordat hij in de herfst wordt vrijgegeven voor verkoop.