Druif: Cabernet 50%, Merlot 50%Neus: Zacht, aards, donkerrood fruit, klei en vleugje vanilleSmaak: Sublieme wijn met body en een stevige structuur.Wijn-Spijs: Een betere wijn voor gebraden vlees en wildgerechten en is natuurlijk ook niet te versmaden bij een kaasplankjeTemperatuur: Serveren bij 18-20 °C12 maanden gerijpt op eikenhouten vatenDit Château is reeds vanaf 1839 in familiebezit en produceert aantrekkelijk geprijsde wijnen in verschillende regio's van de Bordeaux. De wijngaarden strekken uit tot 72 hectare en leveren een zeer gevarieerde range wijnen op.Château de la Vieille Tour 2017 is een rode wijn, die is gemaakt van de druiven Cabernet-Franc, Cabernet-Sauvignon en Merlot.Een gedeelte van de druivenoogst van Château de la Vieille Tour is afkomstig van oudere wijnstokken. Deze wijnstokken geven veel minder rendement, maar brengen een meer geconcentreerde wijn voort.In 2007 is de familie Boissonneau gestart met de biologische certificering. Volgens de Europese en Franse regelgeving kan een wijnmaker na 5 jaar het certificaat Biologisch behalen. En dat heeft het familielandgoed dan ook behaald in 2011 en zijn de wijngaarden bio-gecertificeerd. Deze cuvée is gedurende 12 maanden gelagerd geweest op eiken barriques waardoor meer diepgang en een mooie stevige rondeur in de wijn wordt verkregen. Met deze wijn heeft u iets heel bijzonders onder de kurk.De wijn mag ruim van te voren worden geopend zodat ze een beetje op adem kan komen. Dit komt zowel het bouquet als de smaak ten goede.Wijn-spijs tip: Deze wijn is heerlijk om te drinken bij gebraden vlees en wildgerechten en is natuurlijk ook niet te versmaden bij een kaasplankje.