Druivensoort: 40% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 20% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot.Jaargang 2015 is een topjaar en kan nog makkelijk 25 jaar rijpen. Serveertemperatuur: 16/17°CNa vinificatie krijgt de wijn twee jaar houtopvoeding, waarvan 30 tot 50% nieuw hout.De wijn heeft een prachtige rode kleur en een krachtige smaak met rode en zwarte bessen, chocolade, en houtskool tintje en de geur van natte bosgrond in de herfst. De afdronk is stevig.Mooie Bordeaux die past bij klassieke rundvleesgerechten, entrecote, tournedos, lamsvlees, wild en natuurlijk heerlijk bij een mooi kaasplateau.Château du Tertre is een meer dan 1000 jaar oud landgoed in Arsac, binnen de grenzen van de appellation Margaux. In 1997 komt het Château in handen van de familie Albada Jelgersma, die ook eigenaar zijn van Château Giscours. Vorig jaar is het kasteel wederom verkocht, deze keer aan de familie Helfrich.Door traditionele technieken te combineren met moderniteit, haalt Château Du Tertre het beste in het terroir naar boven, ook zijn ze al enige tijd bezig met biodynamische wijnbouw. 55% van de eiken vaten worden elk jaar vernieuwd. Het Château telt een wijngaardoppervlakte van 52 hectare. Het is een van de weinige landgoederen waarvan de wijngaarden sinds de classificatie van 1855 onveranderd zijn gebleven.