Druif: 55% Cabernet Sauvignon, 45%MerlotNeus: Rijk en complex donker fruit, vanille.Smaak: Volle krachtige wijn, dik fruit en intens van smaakWijn-Spijs: Entrecote, rib-eye, tournedos, lamsvlees, duif, patrijs, hert, oude kazen. Perfect genietbaar op zich bij een goed boek/gesprek/film...Temperatuur: Serveren bij 18 °CIn de het plaatsje Arsac liggen de 10 ha. van Château Mongravey. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 25 jaar en de aanplant is verdeeld in 45% Merlot en 55% Cabernet-Sauvignon. De bodem bestaat uit kiezels en zand afkomstig uit de Garonne daterend uit de ijstijd.Sinds 1980, ligt het lot van Mongravey in handen van de eigenaar Regis Bernaleau, die de bedenker en bouwer is van de bijzondere kelders. Château Mongravey behoort tot de meest elegante Margaux wijnen. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de "Alliantie des Crus Bourgeois" deze exceptionele cru de titel van "Cru Bourgeois" heeft toegekend vanaf het wijnjaar 2003.Door hard en gepassioneerd te werken, is de heer Bernaleau in staat om een bijzondere kwaliteit door te geven aan zijn wijnen, die hierdoor altijd uitblinken in prestige en elegantie. Château Mongravey is een Magische wijn die "matched" met de meest subtiele gerechten. Het is een wijn waar je gewoon gelukkig van wordt. Vele prijzen zijn reeds door Château Mongravey gewonnen (Gold Award op het Concours Agricole de Paris in 2000 en Silver Award in 2001) en tal van sterren in de Guide Hachette Wine (2 ** in 2001) en het Magazine van wijnen van Frankrijk (4 **** in 2002). Château Mongravey heeft een complexe zachte neus met donkerrood fruit, vanille, broodkruim, volle krachtige smaak met dik fruit, liquoreuze tonen en vanille en een intense rijke afdronk. Hij is gemaakt van de Cabernet-Franc en de Merlotdruif.Het succes recept voor Château Mongravey is: Een uitzonderlijk bodem, hard werken, immense passie en het verlangen om te delen. Dit biedt de beste producten.