Beaujolais is de wijnstreek in een provincie met geschiedenis ten noorden van Lyon en ten zuiden van de Bourgogne. De breedte van het wijngebied is niet meer dan 15 km breed bij een lengte van 90 km. In dit gebied is 22.500 hectare AOC-wijngaard (Appellation d'Origine Contrôlée) . De streek bestaat uit 147 gemeenten, waarvan 90% plattelandsgemeenten die zijn verdeeld over 15 kantons.Hoewel de Beaujolais wat ligging betreft tot de Bourgogne gerekend zou kunnen worden, is het als wijngebied volledig onafhankelijk daarvan. Wat de twee gemeen hebben is dat ze aan elkaar grenzen. Verder is de Beaujolais totaal anders. Het is het begin van het Zuiden en het is het land van de Gamay-druif, of liever: Gamay noir à jus blanc. De van nature uitbundig groeiende Gamay lijkt wel voorbestemd voor de arme granietbodems van de Beaujolais; hij moet echter wel zeer dicht worden aangeplant om de groei in toom te houden.Vin Sauvage à Poil , de natuurlijke wijn, geproduceerd door Château de la Terrière, Cercié. Geen sulfiet toegevoegd!In het hart van het Beaujolais gebied, staat sinds de 14e eeuw het Château de la Terrière. Het is één van de oudste bezittingen in het gebied.De wijngaarden zijn op het zuiden gelegen op oude alluviale gronden, waarin zich grote, ronde zandstenen bevinden. Deze stenen zijn ongeveer 200 miljoen jaar geleden gevormd, maar het ontstaan ervan is nog steeds een raadsel voor de geologen. De meeste stokken in de wijngaard zijn reeds geplant in 1911 en produceren sterke, kleine druiven met met een dikke schilHet verschil met andere wijnen is dat aan deze wijn van de vinificatie tot en met de botteling geen sulfiet wordt toegevoegd. De wijn wordt gemaakt van druiven van geselecteerde stokken rond het lieu-dit La Sibérie . Dit verklaart ook de afbeelding op het etiket.