Ch. Laborde 2020
AOC Bordeaux Supérieur
Druif: merlot, Cabenet-Franc, Cabernet-Sauvignon
Neus: mild zacht, Rode fruittonen (aardbei en kers)
Smaak: elegant, de afdronk is zowel evenwichtig als complex
Wijn-Spijs: gegrild rood vlees, rundertartaar en zachte kazen
Temperatuur: licht gekoeld serveren bij 17-19 °C
Houtlagering 12 maanden in eigen kelders in Waspik
Deze Cuvée in de appellatie Bordeaux Supérieur van Château Laborde wordt slechts in zeer kleine hoeveelheden geverifieerd.
Rijk en rijp, verleidt de wijn met zijn rondheid en soepelheid. Haar kleurenpallet is paars en helder. In de neus, rood fruit (aardbei, kersen) dat explodeert met een licht kruidige ondertoon. De smaak is elegant, de afdronk is zowel evenwichtig als complex.
Food/wine:
Deze wijn past goed bij gegrild rood vlees, rundertartaar, aiguillettes van eend, kip in saus, kalfskoteletten en gekookte zachte of geperste kazen in het bijzonder.
Familiebedrijf :
Al drie generaties lang is de wijnstok aan de familie Audubert verbonden!
De vader van Serge, Marcel, was een wijnmaker in de fantastische regio Lalande de Pomerol. Hij was het die zijn opgedane knowhow doorgaf, zijn verlangen om het land, de wijnstokken te cultiveren en te verwennen om kwaliteitsdruiven te produceren. Hiermee een perfecte basis te creëren om hier de mooiste wijnen van te maken.
Vanaf zijn 11e wist Serge dat hij er ook zijn beroep van wilde maken. Het is meer dan een passie, het is een levenslange verbintenis!
Na zijn studies en 16 jaar ervaring besloot hij in 1996 samen met zijn vrouw Nathalie het landgoed van Château Laborde te kopen en uiteindelijk zijn eigen wijnavontuur te beginnen.
Met vastberadenheid hebben Nathalie en Serge dit domein opgebouwd voor hun kinderen, om op hun beurt hun passie aan hen door te geven. Hun zoon Vincent helpt de wijngaard evolueren met een frisse blik, de liefde voor het terroir en de kennis welke vanaf zijn jeugd van vader op zoon is doorgegeven.
De wijngaard
De wijngaarden van de Familie Audubert beslaan een 29 hectaren met plots in 5 verschillende appelations.
" Bordeaux wit (2ha)
" Lussac Saint Emillion (5,7 ha)
" Lalande Pomerol (4 ha)
" Bordeaux (17ha)
" Cremant de Bordeaux (38 ares)
De familie Audubert blijft investeren. Zo is de nieuwe kelder klaar vanaf de oogst van 2022. De nieuwe kelder is zo ingericht dat het milieu zo goed mogelijk wordt gerespecteerd, veiligheid en hygiëne samengaan.
Deze verbeteringen bestaan uit het verminderen van onze impact op het milieu door:
o Minder vervuilende materialen
o Isolatie van zeer goede kwaliteit (betere temperatuurbeheersing, minder energieverlies)
o Waterbesparing: vloer vergemakkelijkt het wassen omdat de binnenkant van de tank helder gegloeid is
o Installatie van LED-lampen
o Individuele tankregeling
o Geoptimaliseerde werkruimten om ergonomie te bevorderen
De Hoge Milieuwaarde (HVE) komt overeen met het hoogste niveau van milieucertificering voor boerderijen.
HVE-certificering is gebaseerd op een resultaatsverbintenis. Het kan op verschillende manieren worden verkregen, overeenkomend met de evaluatie van biodiversiteitsindicatoren, fytosanitaire strategie, beheer van bodembemesting en waterbeheer.