Ook buiten de Champagne streek wordt er in Frankrijk volop mousserende wijn gemaakt. Die mag natuurlijk geen Champagne op de fles dragen, maar krijgt naam de 'Crémant' in combinatie met de herkomst van het gebied.Bij maken van een Crémant of een Champagne is een koel klimaat van belang. Bij warme temperaturen worden de druiven namelijk veel te snel rijp en bevatten ze dus ook een hoger suikergehalte. Een koel klimaat zorgt daarentegen voor de goede balans tussen de rijpheid en frisse zuren. Crémant de Bourgogne komt voornamelijk uit de Côte Chalonnaise. Ze worden meestal gemaakt van chardonnay en pinot noir omdat dat ook de druiven zijn die Bourgogne groot maken. Het ligt zuidelijker dan Champagne, dus het is iets warmer. Crémant de Bourgogne Brut Moillard-Grivot Druivensoorten Chardonnay, Pinot Noir, Aligoté Moillard-Grivot Crémant de Bourgogne Brut is lichtgeel van kleur met heldere reflecties. In de neus is de wijn fris en citroenachtig. Ook herken je iets van subtiele bloemen. De smaak van deze wijn is fris, delicaat en strak. De fijne bubbels zijn een perfecte aanvulling! De basiswijn van deze Moillard-Grivot Crémant de Bourgogne Brut komen uit verschillende wijngaarden uit de Bourgogne. De mousserende wijn wordt volgens de traditionele methode gemaakt. De druiven worden direct geperst bij aankomst op de wijnmakerij. Ze worden pneumatisch geperst. De fermentatie vindt plaats op roestvrijstalen vaten, op een temperatuur van 18 graden. De basiswijnen worden hierna geassembleerd. Fermentatie gebeurt in flessen en rijpen hier gedurende 12 maanden in (Sur Latte). Wijn/Spijs Als aperitief, kip- en zeevruchten gerechten.