Diciotto:Explosieve neus van rood fruit en balsamico. Fluwele smaak, met krachtige maar soepele tannines en een oneindige afdronk. Genieten!.Schola Sarmenti is opgericht door een aantal kwaliteitsbewuste producenten in het uiterste zuiden van Italië, het schiereiland Salento, met het specifieke doel: het behouden en verder uitbouwen van de culturele en technische nalatenschap van generaties wijnmakers in Salento. Het wijngoed bestaat uit authentieke wijngaarden die deskundige bewerkt en beschermd zijn gedurende ca. 80 jaar.Van de mooiste wijngaarden, beplant met Primitivodruiven, haalden ze met de blote handen de ingrediënten voor deze wijn. De vers geplukte druiven zijn hierna voorzichtig naar de kelders getransporteerd waar ze met grote precisie worden geperst. De lage opbrengsten per hectare (kenmerkend voor deze streek) staan garant voor veel kracht en de wijnmakers zorgen voor de finesse. Zo zie je maar, Oude tradities, nieuwe inzichten, alles komt samen in deze wijn. Het resultaat is een prachtige compositie, donker van kleur, een kruidige zondoorstoofd bouquet en in de smaak een mand vol met donker en rijp fruit, kruiden, mocca, chocolade en vleugje vanille.Schola Sarmenti is opgericht door een aantal kwaliteitsbewuste producenten in het uiterste zuiden van Italië, het schiereiland Salento, met het specifieke doel: het behouden en verder uitbouwen van de culturele en technische nalatenschap van generaties wijnmakers in Salento. Het wijngoed bestaat uit authentieke wijngaarden die deskundige bewerkt en beschermd zijn gedurende ca. 80 jaar.De wijngaarden van Schola Sarmenti leveren alleen autochtone druivensoorten zoals de Primitivo (al meer dan 500 jaar bekend in Apulië) en de Negroamaro (al meer dan 2000 jaar). De opbrengst per ha is hier laag, de druiven worden met de hand geplukt en volgens de modernste technieken verder geselecteerd in de kelder. De wijnkelder is hypermodern en voorzien van de laatste technische snufjes.Deze Primitivo komt van 80 jaar oude wijnstokken uit de beste wijngaarden. Alle druiven worden met de hand geplukt en bij binnenkomst zeer streng geselecteerd. alleen de beste en mooiste druiven komen in de pers terecht. Na fermentatie rijpt de wijn veertien maanden op Frans eiken en nog 10 maanden op fles.Serveren rond de 16°C