Druif: Merlot (70%), Cabernet-Franc, Cabernet-SauvignonNeus: donker rode intense geur van zwart fruit, cacao en geroosterd broodSmaak: Zacht en fris van smaak, tonen van geroosterd brood en vanille, afdronk met een biteWijn-Spijs: Een betere wijn voor iedere dag ook lekker bij de meeste vleesgerechtenTemperatuur: Serveren bij 18-20 °CGedeeltelijk gerijpt op eikenhouten vatenChâteau Puissequin Curat Dit chateau is sinds 1958 eigendom van de familie Robin en is gevestigd op een prachtige natuurlijke heuvel met uitzicht op de rivier Barbanne, en uitkijkend over de beroemde hoogvlakte van Saint-Emilion. Het dorp Puisseguin dankt haar naam aan een bepaalde Séguin, luitenant van Karel de grote, die zich gevestigd had op deze kalkstenen berg ("puy"), die volledig geplant is met nobele druivensoorten: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon. Ze produceren rode fruitige wijnen die delicaat en vol van smaak zijn.Sinds 2003 heeft dit chateau de goedkeuring voor het label Terra Vitis. Dit staat voor duurzame kwaliteitswijnen met een groot respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit hun passie onderwerpen Terra Vitis wijnboeren in Frankrijk hun wijnen aan een streng ecologisch concept. Vanaf de stok tot aan de botteling. Volgens recensenten met als resultaat: “Wijnen zoals Bacchus ze heeft bedoeld!”.De merlot is aanwezig op 70% cabernet sauvignon 7,5% en cabernet franc op 22,5%.De vinificatie gebeurd voor 70% in rvs vaten en 30% in nieuwe eiken vaten.De wijn heeft een donker rode intense geur van zwart fruit, cacao en geroosterd brood. Hij is flexibel en heeft een rijke structuur. Hij bleef 12 maanden in nieuwe vaten en heeft daardoor mooie tonen van geroosterd brood en vanille. Hij heeft een karakteristieke rijke structuur met een zachte afdronk.