La Gioiosa Frizzante BiancoDe Dolomieten maken geologisch gezien deel uit van de Zuidelijke Alpen. Naast de prachtige natuur, bergen en rivieren treft men hier ook op uitgebreide schaal wijnbouw aan. De hellingen van de bergen lenen zich hier uitstekend voor. Prosecco is zowel de naam van een Italiaanse mousserende wijn als van de witte druivensoort, waarvan de Prosecco wijn wordt gemaakt. De witte Prosecco is een inheems druivenras dat verbouwd wordt in het relatief koele gebied iets ten noorden van Treviso.Prosecco Spumante is de variatie met een sterke bubbel; De Frizzante is ongecompliceerder, makkelijk te drinken en met een hele lichte bubbel.Prosecco is zeer geschikt voor op het terras en feesten, maar ook goed te combineren met (wit)visgerechten of in de oosterse keuken.Deze wijn is als Vino Frizzante gemaakt. Frizzante geeft aan dat de wijn half mousserend is. De Gioiosa Frizzante Bianco bevat weinig koolzuur doordat hij zijn tweede gistingsproces niet op de fles, zoals de Spumante, maar in roestvrijstalen tanks ondergaat: de Méthode Charmat ofwel Cuve Close. Het is een ongecompliceerde wijn die licht mousserend is en zeer makkelijk drinkt. Proefnotitie:Verfijnd vrolijk bubbeltje uit Italië. Strogeel van kleur en met een fijne mousse. In de geur vooral veel licht wit fruit (appels, peren). De wijn is sappig en verfrissend, met een subtiel, dorstlessend bittertje.Drinken bij:Laat de zon maar komen, of het feestje beginnen. Deze frizzante drink je gewoon zo. Op een terrasje, in een bootje, in het park of als binnenkomer op een feestje.Past goed bij: finger food, lichte lunchgerechten