In het Zuid Franse land wordt het laatste decennium geëxperimenteerd met moderne wijnbouw. De traditionele wijntechnieken zorgden hier in het verleden voor harde wijnen zonder veel finesses. De moderne wijnen uit deze regio worden door deconsument zeer gewaardeerd als drinkwijn voor op het terras, als receptiewijn of als begeleider van Provençaalse visgerechten. Heerlijke, lichte rosé wijn gemaakt van uitsluitend Cinsault druiven. Deze droge rosé valt direct op door zijn fascinerende kleur van stralend helder zalmoranje. De neus zit vol met licht roodfruit als aardbeien en frambozen met een hint van Provençaalse kruiderij. Na walsen in het glas komt de nectarine naar voren en zelfs enige exotische vruchten verrijken het bouquet van deze intrigerende wijn. tresorIn de mond komt direct de tintelfrisse attaque met een klein wit pepertje en de frisse vers geplukte nectarines en iets zoetere perziken. De afdronk is lang en heeft nét die subtiele kruidigheid met dat aangename bittertje die direct naar meer doen verlangen…Wijn-Spijs tip: Deze wijn is bij uitstek geschikt bij gerechten uit de Provençaalse keuken, zoals een salade Niçoise, bouillabaisse, charcuterie of verse zeevisgerechten. Ideale serveertemperatuur 9 - 11°C.